Qualitat turística

Sitges renova la certificació Biosphere Destination

La vila ha superat favorablement l’auditoria de renovació i aposta per elevar la certificació a la categoria Gold

Sitges renova la certificació Biosphere Destination. Ajuntament de Sitges

Sitges renova la certificació Biosphere Destination. Ajuntament de Sitges

Sitges ha superat l’auditoria de renovació anual de la certificació Biosphere Destination i el següent objectiu és aconseguir un nivell superior amb la certificació Gold. Elevar Sitges a aquesta categoria de reconeixement implica l’adhesió d’un determinat número d’empreses al compromís Biosphere. En aquest sentit, 15 empreses han iniciat aquest 2020 el procés per adherir-se. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, destaca que “és un pas més per ser més exigents” i ha posat de manifest “la importància del treball i la col·laboració públic-privada, perquè amb la suma d’esforços arribem més lluny”.

L’auditoria que ha permès renovar la certificació recull 112 objectius d’obligatori compliment per l’estàndard Biosphere. Entre aquests, es valoren els instruments per a una política de turisme responsable; el desenvolupament social i econòmic tant de la destinació com de la comunitat local; la conservació i millora del patrimoni cultural, i la conservació ambiental. Sitges ha obtingut resultats favorables i satisfactoris en aquests paràmetres. L’auditoria ha detectat les fortaleses i oportunitats de la vila, que serviran ara per establir una guia que incorpori accions de futur específiques. S’han establert 30 oportunitats de millora i vuit punts forts, entre els quals destaquen projectes com l’Estudi de reputació online de Sitges, incentivat des de la regidoria de Turisme; mesures concretes incloses en el nou contracte de neteja; les accions de foment de la contractació de residents, o la tasca de recuperació i manteniment de les basses dels Jardins de Terramar.

L’Ajuntament manté el treball constant de millores per mantenir la certificació Biosphere Destination, que acredita l’aposta de la vila per un model de desenvolupament sostenible. El regidor de Turisme, Luís Miguel Garcia, destaca que “ara amb el reconeixement Gold a l’horitzó, és important comptar amb la implicació del sector privat, perquè Sitges continuï posicionada com una destinació turística sostenible de reconeixement internacional”.

 

Biosphere Destination

Biosphere Destination és un sistema de certificació voluntària i independent basat en els principis de la sostenibilitat i la millora contínua. És una de les certificacions més reconegudes a nivell internacional i valorada positivament pels turistes que trien Sitges per gaudir de les vacances.

Impulsada per l’Instituto de Turismo Responsable (ITR), entitat sense ànim de lucre, va néixer amb el suport de la UNESCO i l’Organització Mundial del Turisme (OMT), i es basa en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de la ONU integrats en l’agenda 2030.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!