Crisi del coronavirus

Una parella d’informadors visita el comerç de Sitges per incidir sobre les mesures de prevenció covid-19

La regidoria de Salut Pública prepara també un protocol per als establiments de restauració

Una parella d’informadors visita el comerç de Sitges per incidir sobre les mesures de prevenció covid-19. Ajuntament de Sitges

Una parella d’informadors visita el comerç de Sitges per incidir sobre les mesures de prevenció covid-19. Ajuntament de Sitges

Dues persones han iniciat aquesta setmana la funció d’informadores per a la implementació de la normes de prevenció de la Covid-19 al comerç local. De dilluns a dijous, d’11 a 18 hores, dues treballadores municipals recorren els principals eixos comercials de la vila, on cada establiment respon a un qüestionari en el que es formulen diferents preguntes relacionades amb les mesures de protecció, higiene i prevenció de la transmissió entre treballadors i clients, així com entre els mateixos clients. El qüestionari conté una part específica per a cada activitat comercial: parament de la llar, lleure i cultura; joieria, rellotgeria i similars; alimentació, moda, o perfumeria. 

L’objectiu és informar els comerços sobre les mesures sanitàries actuals i al mateix temps detectar si hi ha mesures a corregir o millorar. En aquest cas, les informadores fan un seguiment per garantir que s’implementen les accions necessàries per donar compliment a les actuals exigències. Més enllà d’aquesta finalitat, “és important estar al costat del compliment de la normativa en tots els àmbits i facilitar i acostar el màxim tota la informació als agents socials sobre les mesures que cal seguir a cada sector”, ha explicat la regidora de Salut Pública, Elisabeth Pérez.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, destaca que “des de la regidoria es treballa per potenciar el comerç de proximitat però sobretot per oferir un comerç segur. Per això treballem conjuntament amb Salut per tal que tota la nostra oferta sigui una oferta segura sanitàriament”.

El missatge es reforça també amb campanyes promocionals com la turística ‘Sí, a Sitges’, centrada ara en què la ciutadania local redescobreixi la vila com un lloc ideal on viure les vacances, o ‘No és la mascareta, ets tu!’, impulsada des de la regidoria de Joventut, per conscienciar sobre la importància de seguir les mesures sanitàries entre els joves. Aquestes són algunes de les iniciatives, perquè tal com destaca la regidora de Salut Pública, “l’Ajuntament treballa de forma transversal amb la implicació de diferents regidories per fer front a una emergència sanitària insòlita de forma conjunta, per no deixar ningú enrere i arribar a tots els sectors i col·lectius”. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!