Sant Gobain Glass

La direcció de Saint Gobain anuncia el tancament de part de la planta de l'Arboç

L'Ajuntament del municipi ha manifestat la seva preocupació per la pèrdua directa de més d'un centenar de lloc de feina

Redacció L'Arboç 25-08-2020 18:04 Lectures 2613
La direcció de Saint Gobain anuncia el tancament de part de la planta de l'Arboç. Ajuntament de l'Arboç

La direcció de Saint Gobain anuncia el tancament de part de la planta de l'Arboç. Ajuntament de l'Arboç

La direcció de Saint Gobain ha anunciat avui el tancament de part de la planta que la multinacional té al municipi de l'Arboç. L'empresa ha plantejat la fi de l'activitat dedicada a la fabricació de vidre per a l'automòbil. Aquesta proposta de cessament de producció ha estat comunicada després d'un llarg procés d'avaluació per part dels responsables de la companyia i s'ha rebut amb màxima preocupació a l'Ajuntament del municipi, ja que la decisió afectaria uns 124 llocs de treball directes, i molts més d’indirectes.

L'alcalde de l'Arboç, Joan Sans, s’ha posat a disposició del comité i de la direcció de l’empresa i ha assegurat que “s’iniciaran converses el més aviat possible amb tots els actors implicats: direcció de l’empresa, sindicats i treballadors, així com amb administracions superiors com la Generalitat i l’Estat per tal de revertir aquesta decisió tant negativa per a tots”.

La direcció de l'empresa al·lega el cessament de l'activitat a causa del final de la vida útil del forn de la planta arbocenca juntament amb la mala situació actual del mercat, que està provocant una sobreproducció a falta de demanda. Però fonts sindicals asseguren que això no és cert i que el forn encara té una llarga vida útil. De fet, consideren que hi ha hagut un oblit de la instal·lació per part de la direcció de la multinacional francesa.

Saint-Gobain ha informat que es tracta d'una reorganització productiva i logística que afecta únicament l'activitat de Saint-Gobain Glass a l'Arboç. L'activitat Saint-Gobain Sekurit en aquesta localitat no es veurà de cap manera alterada i la direcció ha aclarit que aquesta decisió tampoc afecta ni a l'activitat ni a la plantilla dels seus altres centres de treball a Catalunya: Saint-Gobain Weber, La Plataforma de la Construcció, Distriplac i Devisa.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No