Comerç Fantàstic

El comerç de Sitges crea una col·lecció exclusiva de mascaretes per al Festival de Cinema Fantàstic

Les mascaretes es lliuraran als clients que efectuïn compres mínimes als comerços inscrits a la campanya Comerç Fantàstic

Redacció Sitges 16-09-2020 17:03 Lectures 2639
La regidoria de Promoció Econòmica organitza la campanya Comerç Fantàstic durant el Festival de Cinema de Sitges. Ajuntament de Sitges

La regidoria de Promoció Econòmica organitza la campanya Comerç Fantàstic durant el Festival de Cinema de Sitges. Ajuntament de Sitges

La 53a edició del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya es viurà aquest 2020 també al carrer i als comerços amb l’ambientació més fantàstica als eixos comercials del centre de la vila i al Poble Sec. Coincidint amb el certamen, del 8 al 18 d’octubre, la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges posa en marxa novament la campanya Comerç Fantàstic 2020, que engloba diferents accions promocionals. La principal novetat d’enguany és la creació d’una col·lecció exclusiva de mascaretes de temàtica fantàstica i de terror, dissenyades i fabricades a Sitges. En total hi ha vuit dissenys diferents, que podran aconseguir els clients que realitzin compres mínimes als comerços de la vila inscrits a la campanya.

Altres accions programades de la campanya seran la gimcana infantil ‘Troba la lluna’, i el concurs d’aparadors organitzades des de la regidoria de Promoció Econòmica, conjuntament amb el departament d’activitats paral·leles del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. També la projecció de curts fantàstics a la fresca, a la plaça de Catalunya del Poble Sec, es realitzen en col·laboració amb el certamen. A més, també des del departament de Promoció Econòmica s’engalanaran els carrers amb la decoració tradicional de les banderoles del festival i, també, s’instal·laran dos photocalls per crear més ambient.

La campanya Comerç Fantàstic pretén enfortir el teixit comercial de la vila per incentivar la compra als comerços de Sitges i contribuir a la recuperació econòmica arran de l'impacte de la Covid-19. El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, destaca que “la finalitat de la campanya és potenciar el comerç de proximitat especialment en aquests moments de fort impacte socioeconòmic, també per al sector comercial, molt castigat per la crisi de la Covid-19. Volem que les famílies sitgetanes coneguin l’àmplia oferta comercial dels nostres barris i carrers i visitin les nostres botigues. A més, la iniciativa de la gimcana infantil afavoreix que tota la família hi participi, i que els adults que acompanyen els infants, entrin i coneguin botigues i comerços del poble i vegin que aquí a Sitges poden trobar de tot, amb qualitat i gran servei.”

La iniciativa, plenament consolidada com a proposta paral·lela al Festival, fomenta el lligam entre un dels esdeveniments amb major projecció internacional dels que tenen lloc a Sitges amb l’activitat comercial.

Mascaretes fantàstiques Km 0 creades a Sitges 

La col·lecció de mascaretes exclusives de temàtica fantàstica i de terror estan dissenyades i confeccionades a Sitges, amb el doble objectiu de donar suport a professionals i empreses del municipi al mateix temps que es crea un producte exclusiu de dinamització de la campanya Comerç Fantàstic.

S’han fabricat vuit dissenys diferents i estan inspirats en les imatges de pel·lícules de cinema fantàstic. En un cara de la mascareta apareixerà la imatge del King Kong, l’icona del Festival de Cinema, i a l’altre cantó hi haurà el disseny original amb imatges com ‘Metrópolis’ i ‘La Semilla del Diablo’, entre d’altres. Es tracta de mascaretes higièniques, fabricades en teixit de cotó. Tota la col·lecció és exclusiva per a la campanya Comerç Fantàstic.

Les mascaretes són un objecte promocional i només es podran obtenir als comerços adherits a la campanya comercial fins exhaurir les existències.

Gimcana Infantil ‘Troba la Lluna’

Entre el 8 i el 16 d’octubre, la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sitges juntament amb el departament d’activitats del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, posen en marxa la gimcana infantil ‘Troba la lluna’ als comerços de Sitges. Per participar en aquest concurs, els infants hauran de buscar als aparadors dels comerços participants la reproducció d’aquest astre de la nit, en un escenari basat en la pel·lícula ‘Viatge a la Lluna’ de Georges Méliès.

En total es repartiran 5.000 butlletes, en les que les nenes i nens el participants podran verificar que han descobert la lluna a l’aparador i caldrà que l’establiment segelli la butlleta. Un cop completada amb 10 segells de comerços diferents, els infants les podran dipositar en una urna instal·lada al Mercat Municipal.

La gimcana finalitzarà el divendres dia 16 d’octubre, a les 11 hores, en el moment que comenci el sorteig per determinar els 5 guanyadors.

Els premis seran marxandatge oficial del Festival, dues entrades per a la cloenda del certamen, un breakfast & vip tour, i dues entrades per als Museus de Sitges. Les butlletes per participar-hi es podran trobar a patir del 8 d’octubre als comerços, a l’Oficina de Turisme i al Mercat Municipal.

Els comerciants interessats poden inscriure’s al concurs del 14 al 27 de setembre i omplir un formulari a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Sitges: https://www.sitges.cat/serveis/promocio-economica/comerc-1/comerc-fantastic-2020

Concurs d’aparadors

Amb l’objectiu de potenciar una experiència de compra ambientada en la temàtica del cinema fantàstic i de terror, aquest concurs convida als comerços a decorar els seus aparadors com a mínim durant la celebració del Festival (del 8 al 18 d’octubre).

Els comerços interessats a participar en el concurs d’aparadors s’hauran d’inscriure a través del formulari que trobaran a la pàgina web del Festival: https://sitgesfilmfestival.live/concursos/

Ambientació de carrers i projecció de curts a la fresca

Els carrers de l’eix comercial Centre Vila i de l’eix comercial Poble Sec es guarniran amb banderoles i photocalls, amb la finalitat de fer arribar l’atmosfera del Festival.

A més, enguany es tornaran a projectar curts a la fresca a la plaça de Catalunya del Poble Sec, el divendres 9 d’octubre. Així es dóna continuïtat a una actuació iniciada l’any passat, i que pretén descentralitzar les activitats de dinamització comercial, apropant-les a aquesta zona.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No