Vaga indefinida

S'allarga l'assemblea de treballadors de Saint-Gobain per ratificar el preacord pels dubtes de la plantilla

L'empresa ofereix recol·locacions als afectats per l'ERO a canvi d'aixecar el bloqueig del polígon de Bellvei

ACN/ Mar Martí L'Arboç 17-09-2020 17:46 Lectures 2344
Pla general de l'accés a la fàbrica de Saint-Gobain a l'Arboç, bloquejada amb neumàtics amb motiu de la vaga indefinida dels treballadors. ACN

Pla general de l'accés a la fàbrica de Saint-Gobain a l'Arboç, bloquejada amb neumàtics amb motiu de la vaga indefinida dels treballadors. ACN

El preacord assolit aquesta matinada entre sindicats i Sant-Gobain ofereix recol·locacions als 122 treballadors afectats per l'ERO en diferents plantes del grup francès a l'Estat, segons ha pogut saber l'ACN. L'assemblea de treballadors que havia de ratificar el pacte s'ha celebrat des de les 9 del matí i encara no ha finalitzat pels nombrosos dubtes que ha despertat el preacord entre la plantilla, segons han confirmat fonts sindicals. L'oferta del fabricant de vidre està condicionada a què s'aixequi el bloqueig de Bellvei, on hi ha el centre logístic de Saint-Gobain, una situació que amenaçava de deixar sense subministrament automobilístiques com Seat, Ford o Mercedes

Després d'una aturada aquest migdia, l'assemblea es tornarà a reprendre a les 18h00. El comitè d'empresa provarà d'aclarir" les incerteses dels treballadors, que hauran de votar si accepten o no les condicions de la cristalleria. El preacord ha permès la sortida de tres camions del polígon, i si es ratifica aquesta tarda, es desbloquejaria totalment el pas.

Fonts pròximes a l'empresa consideren que es tracta d'un bon acord ja que es garanteix la recol·locació de tota la plantilla de la divisió Glass, amb el 100% del sou actual i respectant l'antiguitat de l'empleat. A més, s'intentaran prioritzar les possibilitats de recol·locació a l'Arboç mateix, és a dir, al centre logístic de la vidriera o a la Divisió de Sekurit. En última instància es reubicaria el treballador en alguna altra planta de l'Estat o, si pertoqués se li oferiria jubilació anticipada.

Això sí, la direcció de l'empresa supedita aquests compromisos a què els treballadors deixin de bloquejar l'accés al polígon industrial de Bellvei, on s'hi troba el centre logístic de Saint Gobain, i garanteixin que no tornaran a dur a terme aquesta acció mentre duri la negociació. En cas d'incomplir-se i que els treballadors segueixin muntant piquets, el compromís adoptat per l'empresa en aquest primer preacord de recol·locar tota la plantilla quedaria sense efecte.

Segons ha pogut saber l'ACN, Saint-Gobain es compromet a negociar la continuïtat del forn, però en cas que finalment l'acabi tancant, insisteix que la recol·locació dels treballadors sempre quedarà garantida. Durant aquesta setmana, Govern i executiu espanyol han ofert a l'empresa suport econòmic perquè allargui un any més la seva producció.

També s'ha acordat que el període de consultes s'ampliarà a una data encara per determinar en pròximes reunions, però que, si no s'acorda aquesta nova data abans del 25 de setembre, el període conclourà igualment el 22 d'octubre.

Fonts del comitè d'empresa han afirmat que aquest pacte no és en cap cas "l'acord final" sinó que marca l'inici de les negociacions, ja que, "a causa de les mobilitzacions, amb prou feines" han pogut negociar "amb tranquil·litat i sense pressions" amb l'empresa, afegeixen.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No