Vaga indefinida

Els treballadors de Saint Gobain desbloquegen l'accés als magatzems de Bellvei a canvi d'una reunió amb la direcció

Reclamen la retirada de l'ERO per poder negociar sense la pressió dels 30 dies

ACN/ Àlex Recolons L'Arboç 13-09-2020 17:51 Lectures 2120
Els treballadors de Saint Gobain desbloquegen l'accés als magatzems de Bellvei a canvi d'una reunió amb la direcció. ACN

Els treballadors de Saint Gobain desbloquegen l'accés als magatzems de Bellvei a canvi d'una reunió amb la direcció. ACN

La direcció i el comitè d'empresa de Saint Gobain es reuniran d'urgència aquest diumenge a petició dels treballadors per negociar la retirada de l'ERO que afecta a més d'un centenar de treballadors de la divisió Glass. La trobada ha estat possible gràcies la retirada provisional del bloqueig de les naus d'emmagatzemament que la companyia té al polígon industrial de Bellvei i que va començar divendres. Durant aquests tres dies, treballadors de la companyia han aparcat els seus vehicles als accessos de les naus impedint que els camions poguessin carregar material. Un cop pactada la reunió, els treballadors han permès l'entrada de tres camions quan de mitjana se'n carreguen una desena.

José Alberto Garcia, president del comitè d'empresa, explica a l'ACN que gràcies a la pressió exercida amb el bloqueig de les naus logístiques han aconseguit "arrencar" una reunió que no estava prevista i que els ha de servir per "guanyar temps". El comitè considera que 30 dies són pocs per negociar el futur de 122 famílies i que en la reunió d'aquest diumenge volen aconseguir una ampliació d'aquest termini.

De la seva banda, fonts de l'empresa, que han confirmat la celebració de la trobada, lamenten que el bloqueig dels magatzems "entorpeix" la negociació de l'ERO i "posa en perill" empreses que res tenen a veure amb el conflicte laboral de Glass com ara la divisió Sekurit de la mateixa companyia o clients com Seat, Opel o Mercedes.

Bloqueig del centre logístic

El president del comitè d'empresa explica que els guals als accessos dels magatzems no són legals -no estan registrats a l'Ajuntament- i que per això han pogut aparcar els seus vehicles particulars des de divendres impedint l'accés dels camions per carregar material.

José Alberto Garcia assenyala que des de divendres els Mossos d'Esquadra els han "pressionat" perquè retiressin els vehicles i que l'empresa els ha amenaçat amb denunciar els propietaris dels vehicles per impedir el dret al treball.

Segons els treballadors, durant el matí d'aquest diumenge, a més, dos operaris s'han acostat al centre logístic amenaçant amb foradar la paret d'una de les naus per poder carregar els camions.

A banda del bloqueig, els treballadors de Saint Gobain tornaran a tallar aquest diumenge al vespre una setmana més l'N-340 a l'Arboç.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No