Congrés anual

Dones d'Empresa vol inspirar professionals que liderin el canvi de les empreses amb tecnologia

La sisena edició del Congrés se celebra el 16 d'octubre a l'Auditori Neàpolis a Vilanova i la Geltrú i reunirà una trentena de dones que explicaran la seva experiències professional per inspirar noves emprenedores

Redacció Vilanova i la Geltrú 07-10-2020 20:03 Lectures 2534
Dones d'Empresa vol inspirar professionals que liderin el canvi de les empreses amb tecnologia. EIX

Dones d'Empresa vol inspirar professionals que liderin el canvi de les empreses amb tecnologia. EIX

La sisena edició del Congrés de Dones d'Empresa se celebrarà el proper 16 d'octubre a l'Auditori Neàpolis de Vilanova i la Geltrú i es marca com a objectiu principal inspirar professionals del territori del Penedès i el Garraf. A través de les experiències de dones que han liderat empreses, enguany el congrés s'organitza en clau de tecnologia i ciència, com a motors efectius per encarar els reptes futurs. Per primera vegada la jornada del Congrés se celebrarà de forma presencial i en streaming.

Una trentena de dones amb una trajectòria professional contrastada, líders en les seves organitzacions, seran les encarregades de conduir una jornada d’inspiració per transformar les empreses en negocis més competitius davant el canvi, tenint en compte la situació actual de crisi sanitària i per superar els reptes de futur amb estructures més resilients i flexibles.

El Congrés es divideix en unes ponències, taller pràctic i taules de debat temàtiques. A darrera hora de la tarda s’hi sumaran l’entrega de premis corresponent a la trobada anual de Dones d’Empresa i el recentment creat guardó Dona i Tecnologia, que entregarà Núria Salan, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia.

La conferència central del Congrés està protagonitzada per Meritxell Bautista, Cofundadora de Fibracat i Presidenta de Fibracat TV, després que Joana Barbany, Directora General de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya faci el discurs d’obertura del certamen. El taller pràctic ve de la mà de la Dra. Patricia Martí Augé de la Fundació Oncolliga. L’esdeveniment també comptarà amb la presència de Núria Ramon, directora de l’Institut Català de les Dones, responsable de tancar l’acte.

Pel que fa a les taules de debat, comptem amb la presència de diferents grups d’empresàries, totes elles representants de casos d’èxit en les seves trajectòries professionals, motor d’inspiració davant les dificultats. Quatre taules disposades com a blocs temàtics en les sessions de matí i tarda, on es vol aprofundir en les tendències de canvi en la gestió empresarial, la transformació del mercat laboral, innovar com la clau per l’empresa competitiva i finalment com fer de la passió, la professió. Núria Salán, cedeix també per exhibir durant el Congrés, l’exposició “L’enginy (In)visible. Dones i Tecnologia: passat, present i futur” amb la col·laboració de la Fundación Orange i la UPC a través del projecte BarcelonaTECH. 

13a Trobada Anual de Dones d’Empresa

Aquest any, i motivat per la crisi sanitària, la Trobada Anual de Dones d’Empresa se celebra a continuació del Congrés, tot i que s’ha suprimit el tradicional sopar. La trobada d’enguany, que tindrà lloc al mateix espai Neàpolis de Vilanova, serà presentat per la periodista vilanovina Laura Marín, subdirectora del digital Eix Diari, i comptarà amb la participació, com a convidades d’honor, de Núria Salán, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, i Núria Camps, directora de la Cadena SER Catalunya. L’acte començarà cap a les 18.40, just després de la darrera taula del Congrés, i a continuació es farà el lliurament dels guardons Dones d’Empresa: el Guardó Dones d’Empresa al reconeixement a la tasca empresarial d’una de les dones empresàries del territori i el Guardó Dona i Tecnologia, al reconeixement d’una dona per la seva trajectòria a través de la innovació i la tecnologia.

Mesures COVID-19

L'organització de Dones d'Empresa vol que la teva assistència sigui del tot segura pel que ha implementat un complet protocol de prevenció contra la Covid-19 per garantir al màxim la teva seguretat durant la celebració del Congrés: mesures de distanciament i control d'aforament en funció de la capacitat de l'auditori, controls higiènic-sanitaris, fluxos de circulació de persones, digitalització de passis i processos.

Energia

Som o no som capaços d'organitzar-nos per produir l'energia que necessitem?

Jordi Cuyàs i Soler

El juny del 2020 vaig publicar un article optimista, en el que deia que estava convençut de que les comarques del Penedès estàvem a punt per posar-nos a produir energia, tant amb el lideratge del sector públic com des d'empreses privades del territori

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No