Alerta sanitària

El Gremi d'Hostaleria de Vilanova avisa que les restriccions provocaran la fi de molts negocis: "No es pot aguantar"

El sector assegura que tancar els restaurants dispararà els 'botellons' i les trobades a les llars

ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú 14-10-2020 19:21 Lectures 4461
Pla general de la terrassa d'un bar restaurant de Vilanova i la Geltrú, tancada amb motiu del confinament. Imatge del maig del 2020. ACN/ Gemma Sánche

Pla general de la terrassa d'un bar restaurant de Vilanova i la Geltrú, tancada amb motiu del confinament. Imatge del maig del 2020. ACN/ Gemma Sánche

El Gremi d'Hostaleria de Vilanova i la Geltrú augura que les restriccions anunciades pel Govern duran molts negocis a abaixar la persiana definitivament. "El que va passar al març ja va ser prou greu, i tancar ara durant 15 dies no es pot aguantar", assegura a l'ACN el president de l'entitat, Jordi Gasol, que recela de l'opció d'obrir els restaurants només per servir menjar per emportar. Els restauradors de la capital del Garraf asseguren sentir-se "criminalitzats" a l'hora d'analitzar d'on provenen els contagis de la covid-19. Avisen que el seu tancament multiplicarà les trobades a les llars i els 'botellons' al carrer, on consideren que hi ha el veritable "problema" de la pandèmia.

El president del Gremi d'Hostaleria de Vilanova dona per fet que la justícia avalarà les restriccions aprovades pel Govern aquest dimecres, tot i que considera que l'administració està posant el focus en el lloc equivocat. "Als restaurants i als bars hi ha controls de Sanitat i inspeccions de Treball, i tothom està fent bé la seva feina. Fins ara no hi ha hagut cap problema a l'hostaleria", es queixa Gasol, que assegura que els restauradors "no han provocat" l'expansió de la covid-19.

En aquest sentit, Gasol calcula que les restriccions coincidiran plenament amb la celebració de la Castanyada i les festes de Halloween. Amb els restaurants tancats, avisa que la gent es reunirà a cases i festes particulars, mentre vaticina que la joventut farà 'botellons' al carrer. "El que passa fora dels restaurants sí que provoca els contagis", assevera.

Respecte l'opció d'obrir els negocis només per servir begudes i menjar per emportar, Gasol en desconfia. Recorda que durant la desescalada ja hi va haver un període en què es permetia obrir en aquestes condicions, i diu que "va ser mínima la part de la restauració que ho va fer". Assegura que la majoria d'empresaris ho descarten perquè "no surten els números" si es calcula la despesa que suposa obrir el negoci en comparació a "servir quatre clients que vulguin un 'take away'".

Gasol es mostra a l'expectativa de conèixer el detall de les ajudes que ha anunciat el Govern per als restauradors, mentre tem que aquest tancament de 15 dies "serà només el principi", ja que no descarta que la mesura s'allargui en el temps.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No