Confinament

La FEGP creu que les noves restriccions són "desmesurades" i demana al Govern una "revisió de la proposta"

La federació empresarial reclama que 'si s’han d’aplicar noves restriccions, aquestes han d’anar necessàriament acompanyades d’un pla d’ajudes pels sectors afectats'

Redacció Vilanova i la Geltrú 15-10-2020 9:14 Lectures 2548

La Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) ha questionat les mesures anunciades aquest dimecres pel Govern de la i que s’aplicaran a Catalunya a partir de divendres 16 d’octubre.

Pendents de conèixer el text definitiu, un cop publicat al DOGC, i la data exacte en què es podran aplicar les mesures, des de la FEGP consideren que "les mesures que es presenten són desmesurades, especialment pel que fa al tancament de bars i restaurants, però també les restriccions que es plantegen pel comerç, gimnasos, espais culturals i altres establiments".

De fet, la FEGP recorda que "ara per ara no ens consta que hi hagi informació que avali que els focus de contagi es localitzen en aquests establiments". Segons explicacions de la mateixa Generalitat majoritàriament es produeixen en l’àmbit privat: "En canvi, sí que ens consta que els empresaris han fet inversions importants per aplicar totes les mesures de prevenció perceptives".

El rebuig a les restriccions per part de la federació empresarial passa pel fet que "si s’han d’aplicar noves restriccions, aquestes han d’anar necessàriament acompanyades d’un pla d’ajudes pels sectors afectats" i lamenten que "les que s’han presentat són clarament insuficients".

La FEGP assegura que "entenem i compartim que la situació sanitària requereix d’una reacció ràpida" del Govern de la Generalitat, però consideren que "les mesures que es proposen focalitzen l’acció sobre els Centres de Treball, espais on no sembla que es produeixi la principal problemàtica". Per tot això, insta la Generalitat de Catalunya a revisar i modificar la proposta de restriccions.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No