Crisi del coronavirus

CTAC-UGT alerta que el tancament de l'hostaleria posa “contra les cordes” més de 50.000 petits negocis

El sindicat exigeix al Govern ajuts per als autònoms que hagin d'acatar l'ordre administrativa

ACN Barcelona 15-10-2020 9:29 Lectures 2235

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC-UGT) ha alertat aquest dimecres que el tancament de l'hostaleria posa “contra les cordes” més de 50.000 petits negocis regentats per membres d'aquest col·lectiu econòmic. El sindicat lamenta que s'hagi ordenat el tancament de bars i restaurants “sense posar sobre la taula un pla d'ajudes econòmiques” acordades amb el sector per “preservar la continuïtat” d'aquests establiments. És per això que la formació ha exigit que es posin en marxa “de manera urgent” mesures complementàries a les ja activades per ajudar els responsables dels locals que es vegin obligats a tancar per ordre administrativa.

En aquest sentit l'entitat recorda que l'eina del cessament d'activitat extraordinari és una prestació “clarament insuficient” perquè els beneficiaris “tan sols perceben el 50% de la base mínima de cotització i l'exoneració de la quota corresponent al Règim Especial dels Treballadors Autònoms”.

Aquesta quantia, considera el sindicat, “no cobreix ni de lluny els aliments que ja tenen a les neveres i les despeses fixes a les quals hauran de fer front”, com ara lloguers, subministraments o impostos municipals.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No