Crisi a la indústria

La plantilla de Bergé Logística protesta per denunciar l'acomiadament de 43 empleats a la cristalleria de Saint-Gobain

Els manifestants tallen una de les rotondes d'accés al municipi de l'Arboç durant unes dues hores

La plantilla de Bergé Logística protesta per denunciar l'acomiadament de 43 empleats a la cristalleria de Saint-Gobain. ACN

La plantilla de Bergé Logística protesta per denunciar l'acomiadament de 43 empleats a la cristalleria de Saint-Gobain. ACN

Els treballadors de l'empresa Bergé Logística han protestat aquest diumenge a la tarda a l'Arboç (Baix Penedès) per denunciar l'acomiadament de 43 treballadors a la divisió de Sekurit de la fàbrica de Saint-Gobain, després que la multinacional rescindís el subcontracte la setmana passada. Els manifestants han tallat la rotonda d'accés al municipi durant gairebé dues hores per reclamar que es reverteixi l'ERO o bé, la reubicació dels treballadors afectats en altres plantes del grup Bergé. "Som el dany col·lateral de l'ERO derivat de Glass", ha lamentat a l'ACN, Xavier Garcia, membre de l'assemblea de treballadors.

Prop d'un centenar de persones s'han concentrat poc abans de les sis d'aquesta tarda a les portes de la planta de la cristalleria de Saint-Gobain per protestar contra l'acomiadament de 43 treballadors de l'empresa Bergé. Des d'aquest punt, els manifestants han marxat amb pancartes i en grups reduïts fins a la rotonda d'entrada del municipi de l'Arboç, on han tallat la circulació del trànsit durant aproximadament dues hores.

Segons ha explicat Garcia, els treballadors de Bergé Logístic van rebre la notificació el 7 de setembre que la multinacional francesa rescindia de forma unilateral el contracte mercantil amb Bergé. Dimarts en una mediació al Departament de Treball a Tarragona, l'empresa els va comunicar que la seva intenció és acabar el període de negociació com més aviat millor. "Si poden estar només un dia negociant no n'estaran dos. Volen pagar el mínim que diu la llei, 20 dies per any treballat en un màxim de dotze mensualitats", ha assenyalat Garcia.

Així mateix, el portaveu de la plantilla reconeix que s'han convertit en el "dany col·lateral" de l'ERO derivat de Glass, ja que s'han reubicat empleats a la divisió Sekurit per la qual ells treballaven. També ha denunciat que s'ha vulnerat el seu dret a vaga perquè assegura que des del primer dia en què es va rescindir el subcontracte, els ha substituït personal procedent d'una empresa de treball temporal (ETT).

"Volem recuperar la nostra feina, fa nou anys teníem un salari i condicions molt precàries. Havíem aconseguit tenir una feina amb unes condicions i sou més o menys dignes i ara ens el roben", ha denunciat Garcia. Per aquesta raó, reclamen que es reverteixin els acomiadaments o bé que se'ls reubiqui en altres fàbriques del grup, com ara les de Valls o de Tarragona.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!