Expedient de Regulació d'Ocupació

El pla de reestructuració de Banc Sabadell afectarà 1.800 treballadors

Gairebé la meitat del personal pertany a la xarxa d'oficines

ACN/ Albert Cadanet Barcelona 02-11-2020 15:24 Lectures 1895
Primer pla del president del Banc Sabadell, Josep Oliu, amb la mà davant la boca. Imatge de l'1 de febrer del 2019. ACN

Primer pla del president del Banc Sabadell, Josep Oliu, amb la mà davant la boca. Imatge de l'1 de febrer del 2019. ACN

El pla de reestructuració que Banc Sabadell va anunciar durant la presentació de resultats del tercer trimestre afectarà finalment 1.800 treballadors. Segons han confirmat a l'ACN fonts sindicals després de reunir-se amb l'empresa, gairebé la meitat del personal afectat (850 empleats) pertany a la xarxa d'oficines. La resta es troben als serveis centrals i territorials (500 treballadors) i a l'equip comercial (450 treballadors). Des del Sabadell descarten un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) i recorden que la voluntat de l'entitat és fer als ajustaments a través de prejubilacions i baixes incentivades. Segons informen els sindicats, està previst que el capítol de sortides no s'allargui més enllà del primer trimestre de 2021.

Des dels sindicats apunten que no tenen més detalls sobre les condicions de les baixes ni tampoc sobre l'afectació del pla als diferents territoris. No obstant això, està previst que l'entitat i els representants dels treballadors es reuneixin durant els pròxims dies per acabar de concretar com es durà a terme la reestructuració. Les properes reunions se celebraran els dies 5, 10, 12 i 17 de novembre.

A hores d'ara, els diferents sindicats no es plantegen un escenari de confrontació perquè el pla busca sortides "no traumàtiques". Per altra banda, demanen que el nou projecte del Sabadell sigui "interessant" per la gent que es quedi. "Si el pla té com a objectiu fomenta la digitalització del banc, volem que aquesta digitalització sigui real", apunten.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No