Mostra multisectorial

La Fira de Novembre es reinventa i aspira a ser "l'esdeveniment econòmic més important de l'any al Penedès"

Aposta per un model híbrid, amb la digitalització i l'especialització com a elements claus del futur

La Fira de Novembre es reinventa i aspira a ser

La Fira de Novembre es reinventa i aspira a ser "l'esdeveniment econòmic més important de l'any al Penedès". Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

"La Fira de novembre s'ha hagut de reinventar i això sempre és un repte" ha explicat aquest matí l'alcaldessa, Olga Arnau. La trentena edició de la Fira, que ha arribat als seus dies centrals aquest cap de setmana, ha estat condicionada per la Covid-19. Olga Arnau ha recordat que "la Fira ha de ser l'esdeveniment econòmic més important que se celebra a la comarca cada any" i ha valorat positivament el "pas de gegant per avançar cap a la digitalització, ampliant el seu abast potencial la qual cosa cal saber entendre com una oportunitat per reforçar la capitalitat econòmica de Vilanova i la Geltrú al Penedès".

El regidor de Promoció de ciutat, Jordi Medina, també ha parlat del futur de la Fira, apostant per l'especialització, en els àmbits de la innovació i la tecnologia. "No volem que sigui una fira multisectorial més, volem tenir una singularitat que ens defineixi, per això l'aposta per la robòtica, la tecnologia, el coneixement i la innovació". Medina ha dit que el model híbrid, combinant activitats presencials i en línia "ha vingut per quedar-se". El regidor aposta per un esdeveniment que "no només es desenvolupi a la nostra ciutat sinó que també sigui un esdeveniment de país, és necessari que trenquem fronteres i els formats híbrids i digitals ens ajuden en aquesta capitalitat".

Olga Arnau i Jordi Medina han fet balanç aquest matí de l'edició 2020 de la Fira de Novembre, tenint en compte que el certamen d'aquest any s'ha estat centrat a Internet. El web de la Fira, firadenovembre.cat, ha registrat enguany 35.000 visites (6.000 l'any passat) i 85.000 interaccions. Un total de 264 expositors han estat presents en aquest recinte virtual (300 l'any passat) i s'han dut a terme 130 activitats (200 l'any 2020). A les xarxes socials destaquen més de 150.000 impactes, i 70.000 visualitzacions dels diferents programes i propostes.

Pel que fa a les activitats presencials, la il·luminació especial de la rambla i dels carrers Sant Sebastià i Caputxins ha tingut bona rebuda. La iniciativa de comerços oberts ha estat positiva, sobretot divendres i dissabte, tot i que el nivell de vendes, segons els establiments comercials no ha augmentat gaire.

Les portes obertes dels museus vilanovins també ha tingut bona resposta, quadruplicant les visites del cap de setmana respecte als caps de setmana anteriors.

La valoració dels usuaris i dels expositors de la proposta d'enguany de Fira de Novembre també ha estat bona. Amb totes aquestes dades a la mà el regidor de Promoció de ciutat afirma que "els resultats avalen l'aposta cap a la digitalització", i també explica que hi ha altres estratègies que es consolidaran com l'ampliació de les dates de celebració de la Fira per "poder esponjar les activitats".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local