Crisi del coronavirus

L’Ajuntament busca el retorn de Sitges Comerç l Pacte per a la recuperació socioeconòmica de Sitges

El treball conjunt acosta posicions per aconseguir millores per al comerç de Sitges amb accions sobretot a curt termini

Redacció Sitges 16-11-2020 19:48 Lectures 1782

La regidoria de Promoció Econòmica i Sitges Comerç mantenen vies de diàleg obertes i constants amb l’objectiu d’ajudar i promoure el sector comercial de Sitges. El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, explica que “ens agradaria tornar a comptar amb l’associació Sitges Comerç al Pacte per a la recuperació socioeconòmica de Sitges per tal de treballar plegats pel futur de Sitges”. L’associació va decidir al juliol sortir-ne, però després d’un esforç conjunt entre les dues parts s’han concretat línies de treball per trobar mesures i potenciar el sector del comerç en plena pandèmia de la Covid-19.

Entre els diferents punts que es consensuen, destaca potenciar l’aplicació de mesures a curt termini, sense deixar de planificar i tenir present accions de mig i llarg termini. L’Associació Sitges Comerç considera que els ajuts a empreses, autònoms i persones són necessaris, però també, creu que es necessita un full de ruta que inclogui sobretot accions a curt termini, i en aquest sentit, el retorn al pacte inclou l’inici de reunions de la comissió de treball en el marc de les accions sobre la venda il·legal ambulant o la implicació del sector comercial a la Fira de Nadal 2020.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, assegura que “l’Ajuntament de Sitges sempre ha apostat pel comerç de Sitges, per estar al costat d’aquest sector i per potenciar-lo amb els seus trets diferenciadors: de proximitat, d’assessorament de qualitat i per ser una experiència especial. El nostre objectiu és anar de la mà de les associacions de comerciants, escoltant-los i treballant conjuntament en totes les propostes que l’ajudin i el potenciïn”. Guillem Escolà també afegeix que “el Pacte per a la recuperació socioeconòmica de Sitges no tindria sentit sense la participació de Sitges Comerç ja que es tracta d’una associació que representa una part del sector econòmic molt important de la vila que li dóna identitat pròpia i vida als carrers de la nostra vila. Per tant, considerem important que l’associació estigui inclosa al Pacte per fer valer la seva opinió i per poder recollir les seves propostes de futur de la vila”. 

La voluntat de l’Ajuntament, després d’analitzar les diferents peticions de l’associació Sitges Comerç, és arribar al màxim consens i ja estudia i treballa amb mesures com la reducció o bonificació de la taxa d’activitats. També s’avançarà la data de l’encesa de llums de Nadal per tal de dinamitzar el teixit comercial de proximitat tal com havia demanat l’associació. L’Ajuntament s’ha compromès alhora a agilitzar el procediment d’atorgament d’ajuts, a establir un mecanisme de bonificació de la zona blava amb compres al comerç i a la restauració, disposar d’un servei municipal per a la mediació de lloguers comercials, preparar una campanya de potenciació del comerç de proximitat, a més de línies ja iniciades com la targeta fidelització i la col·laboració en la línia engegada per Sitges Comerç amb el Marketplace pel que fa a la seva promoció i formació pel comerç de Sitges.

La formalització de l’acord entre l’Ajuntament i l’associació Sitges Comerç es podria oficialitzar abans de la celebració de la III Cimera del Pacte per a la recuperació socioeconòmica, en la qual Sitges Comerç vol participar activament amb veu i vot. L’acord recollirà els punts consensuats.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No