Marca Vilanova

El relleu generacional i la identificació dels productes locals al mercat, reptes del sector primari de Vilanova i la Geltrú

L'Ajuntament impulsa l'elaboració d'un Pla Estratègic per l'agricultura, la ramaderia i la pesca a la ciutat

Redacció Vilanova i la Geltrú 19-11-2020 20:22 Lectures 2806

Defensar la producció local i sobretot la seva comercialització és l'objectiu del Pla Estratègic del sector primari que ha començat a elaborar l'Ajuntament de VNG. EL treball farà una diagnosi de la situació actual de la ramaderia, l'agricultura, la pesca i l'alimentació a la ciutat i proposarà línies d'actuació i millores de futur.

Jaume Carnicer, regidor de Producció del Primer Sector ha explicat que la voluntat és “donar a conèixer tots aquests productes i poder donar-los un valor específic, que hi hagi una facilitat a l'hora de poder-los identificar als mercats”. Per Carnicer afavorir la producció local i fer-la visible pels consumidors és un dels reptes d'aquest estudi. La falta d'identificació dels productes per part dels clients, preocupa, el Pla haurà de marcar les línies per “poder dinamitzar, millorar i posar en valor els productes que tenim”.

La diagnosi es completarà amb una sèrie d'entrevistes al sector, i també amb referències d'altres poblacions de Catalunya i d'Europa. L'estiu de l'any vinent aquesta fase s'haurà acabat i “a partir d'aquí es proposarà un pla de futur” avança el regidor. “És un sector que s'ha de defensar i posar-lo dins del mercat de la millor manera possible” diu, i destaca que és el primer cop que es fa un estudi similar en l'àmbit local.

A Vilanova i la Geltrú es comptabilitzen entre 20 i 30 empreses que es dediquen a l'agricultura, dues a la ramaderia, i una cinquantena a la pesca. “És un sector bastant familiar” creu Jaume Carnicer, i avança que un altre dels problemes és el relleu generacional, “s'ha de buscar la manera perquè els joves s'interessin”.

El regidor de Producció del Primer sector ha recordat que precisament la regidoria es va crear amb la voluntat de potenciar el sector primari, i que l'elaboració d'un Pla Estratègic és una acció prevista en el Pla d'Actuació Municipal (PAM).

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No