Nadal 2020

Canyelles manté la capitalitat del Nadal amb una fira de Santa Llúcia virtual

L'Ajuntament ha replantejat el format de la mostra per mantenir el seu suport a l'artesania i fer un homenatge a la cita més importants del calendari local

Redacció Canyelles 26-11-2020 19:57 Lectures 2303

La Fira de Santa Llúcia de Canyelles és tradicionalment el tret de sortida oficial a les festes de Nadal al Penedès. L'emergència sanitària ha obligat aquest any a suspendre la trobada, considerada una de les fires nadalenques més importants de Catalunya, però el municipi no ha volgut renunciar a aquesta capitalitat.

L'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, ens explica l'alternativa que ha impulsat el municipi per continuar sent un referent per aquestes festes: “la situació de la pandèmia ha fet replantejar-ho tot, però hem organitzat algunes activitats per poder mantenir la il·lusió del Nadal. Serà una fira virtual, una petita mostra de les parades que tradicionalment participen a Santa Llúcia. Des de l'Ajuntament apostem per donar suport als artesans i als petits comerciants en una situació com la que estem vivint”. Els paradistes que ho desitgin podran exposar i vendre els seus productes on line.  I a la web, a més de l’aparador virtual de la fira, també es podrà fer un recorregut per les edicions anteriors de Santa Llúcia.

Però la programació nadalenca es nodrirà aquest any d'altres propostes compatibles amb les restriccions sanitàries. Per exemple, una gran exposició a la Sala Multicultural, el Nadal Màgic, que recrearà el Taller del Pare Noël i que es podrà veure amb cita prèvia i per grups reduïts. La proposta ha anat a càrrec Lluïs Amaré i  José Luís Álvarez. I un dels actes més simbòlics de la Fira de Santa Llúcia, el lluirament de tions de Nadal als nadons que han nascut durant l'any, enguany s’ha reconvertit i es fa aquest diumenge 29 a la Sala Multicultural, on hi ha l’exposició del Nadal Màgic.

I és que aquest cap de setmana es dóna el tret de sortida a la campanya de Nadal a Canyelles. No es podrà fer un acte multitudinari d’encesa de llums de Nadal com altres anys, però l'Ajuntament ha volgut mantenir l'esperit: “es viurà un Nadal totalment inusual, i l’Ajuntament de Canyelles vol mantenir la il·lusió dels infants per aquestes dates tan assenyalades. Uns infants que han estat molts mesos tancats a casa i que es mereixen gaudir d’un Nadal, el més normal possible”.  En aquesta línia, Canyelles tornarà a tenir l’Arbre dels Desitjos, que enguany està especialment dedicat als infants. Amb una campanya especial per a l’escola, la llar d’infants i l’institut, el reconegut Arbre dels Desitjos vol recollir enguany, especialment, la il·lusió dels més petits.

Aquest cap de setmana arrenquen les activitats nadalenques a Canyelles, un any més amb el pessebre gegant del Casal, solidari amb la Marató de TV3, però el consistori ja treballa en reformular l'acte que tancarà al celebració, la visita dels Reis d'Orient: “tot i que la situació no permet encara plantejar una cavalcada tradicional, els Reis arribaran a Canyelles i els patges reials repartiran regals a les cases dels infants per evitar aglomeracions a la Sala Multicultural”.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No