Inspecció municipal

Sitges impulsa una campanya d’inspecció a establiments sobre el compliment de mesures anti-covid

La campanya vol conscienciar els establiments de la importància de seguir les mesures de seguretat amb l’objectiu final de garantir l’activitat, i fer-ho de forma correcte i segura

Sitges porta a terme una campanya d’inspecció a establiments sobre el compliment de mesures anti-covid. Ajuntament de Sitges

Sitges porta a terme una campanya d’inspecció a establiments sobre el compliment de mesures anti-covid. Ajuntament de Sitges

L’Ajuntament de Sitges ha iniciat una campanya d’inspecció sobre el compliment de mesures anti-covid als establiments de la vila on s’han detectat, tal com apunta el regidor de Disciplina d’Activitats, Guillem Escolà, “incompliments en l’aplicació de les mesures establertes en el pla d’obertura progressiva d’activitats marcat per la Generalitat. En la campanya, primer s’informa i en cas d’haver-hi deficiències s’obriria un expedient disciplinari”.

L’Ajuntament recorda que el consum s'ha de realitzar sempre a la taula. A l'interior, l'aforament es limita al 30% de l'autoritzat i s'ha garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. S'ha de garantir també la ventilació de l'espai mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació. A les terrasses s'ha de garantir una distància mínima de dos metres entre comensals de taules o grups de taules diferents i es limita a quatre el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules, llevat que pertanyin a la mateixa bombolla de convivència. S'ha de tenir alhora la distància d'un metre entre persones d'una mateixa taula, excepte per a persones que pertanyin a la bombolla de convivència. Per tant, el tipus de taula ha de permetre que es compleixin aquestes distàncies. També s’insisteix en que no es pot dur a terme el servei a taula més enllà de les 21.30 hores. A partir d'aquesta hora l'establiment pot dur a terme activitat de restauració per fer servei a domicili o per a recollida dels clients a l'establiment. Aquestes indicacions estan recollides en el Pla sectorial de la restauració aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT.

Guillem Escolà explica que “hi ha molts establiments que estan complint les normatives establertes però hi ha que no i, per tant, com Ajuntament tenim l’obligació de revisar-ho”. Escolà apunta que “per culpa d’aquells que no compleixen, que són pocs, es pot perjudicar a tot un sector. Un sector que ja ve d’una situació complicada com a conseqüència  d’un segon tancament. El que fem és doncs vetllar per tal que això no torni a succeir i per aquest motiu és necessari que tots compleixin amb les normatives establertes”. El regidor apel·la a la “solidaritat” i considera que “Sitges és un municipi segur i volem que continuï convivint la seguretat sanitària amb l’activitat econòmica”.

Per la seva part la regidora de Salut Pública, Elisabeth Pérez, destaca que “com administració estem compromesos en la lluita contra la pandèmia i aquesta campanya d’inspeccions reforça i recorda la importància de seguir les pautes de seguretat per part de tothom”. Des de l’Ajuntament s’ha dut a termes diferents campanyes de conscienciació ciutadana per insistir en la importància de seguir les tres normes més bàsiques “distància, mans i mascareta” i ara “en els propers dies s’iniciarà una nova acció preventiva i, alhora de suport als establiments, per tal que quan la gent vagi a consumir als establiments de restauració, recordi que cal portar la mascareta posada en tot moment”. Aquesta actuació s’emmarca en la campanya de promoció turística ‘Sí, a Sitges’ i consisteix en la distribució d’un total de 100.000 posa-gots amb el lema “Si aquí poses la copa, mascareta a la boca”.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Sitges instal·larà dispensadors de gel a parcs i carrers del municipi per “contribuir a que la ciutadania no abaixi la guàrdia en cap moment”, tal com apunta la regidora Elisabeth Pérez. D’aquesta manera, el consistori sitgetà vol incidir en “la importància de mantenir en tot moment les mesures de seguretat, fins i tot a l’espai públic” subratlla la regidora.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!