Comerç de proximitat

Un estudi revela que la campanya Compra a prop genera un impacte econòmic de gairebé 670.000 euros

La iniciativa dels ajuntaments de Santa Margarida i els Monjos, Olèrdola i Castellet i la Gornal genera un retorn de 127,3€ per euro invertit

Redacció Santa Margarida i dels Monjos 15-12-2020 10:27 Lectures 1342
Un estudi revela que la campanya Compra a prop genera un impacte econòmic de gairebé 670.000 euros. EIX

Un estudi revela que la campanya Compra a prop genera un impacte econòmic de gairebé 670.000 euros. EIX

L’estudi que s’ha fet al voltant de la darrera campanya Compra a prop en l’edició 2020 revela que aquesta iniciativa de foment del comerç local impulsada pels ajuntaments de Santa Margarida i els Monjos, Olèrdola i Castellet i la Gornal genera un impacte econòmic de 667.000€ en el conjunt dels tres municipis implicats, amb un retorn de 127,3€ per euro invertit.

Una enquesta realitzada durant quinze dies a peu de carrer a 151 persones deixa com a conclusions que la iniciativa, ja en la seva 6a edició, és coneguda per un 64% dels participants i és a Santa Margarida i els Monjos on el coneixement és més ampli. El perfil del participant en la campanya és el d’una dona d’entre 45 i 54 anys, que du a terme una despesa mitjana de 51,7€.

Sobre la procedència dels compradors, l’estudi indica que un 86% són dels tres municipis impulsors i la resta d’altres municipis de la comarca. A destacar que 6 de cada 10 participants són de Santa Margarida i els Monjos.

Els comentaris i observacions sobre la campanya comercial van en la línia de considerar-la una bona iniciativa per a la promoció del comerç local i de proximitat i també es consideren els premis com un al·licient a l’hora de participar.

Amb les seves compres als establiments adherits, els participants a la campanya Compra a prop i descobreix el teu entorn opten a aconseguir una setantena de regals diversos com ara entrades per a equipaments turístics, àpats en restaurats o visites a cellers, entre altres propostes adreçades a reforçar el coneixement del territori més proper i els seus elements turístics, culturals i patrimonials.

En l’edició del 2020, són 115 els establiments dels tres municipis els que es van adherir a la iniciativa i es van repartir 50.000 butlletes entre la clientela.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No