Comerç de proximitat

Un estudi revela que la campanya Compra a prop genera un impacte econòmic de gairebé 670.000 euros

La iniciativa dels ajuntaments de Santa Margarida i els Monjos, Olèrdola i Castellet i la Gornal genera un retorn de 127,3€ per euro invertit

Un estudi revela que la campanya Compra a prop genera un impacte econòmic de gairebé 670.000 euros. EIX

Un estudi revela que la campanya Compra a prop genera un impacte econòmic de gairebé 670.000 euros. EIX

L’estudi que s’ha fet al voltant de la darrera campanya Compra a prop en l’edició 2020 revela que aquesta iniciativa de foment del comerç local impulsada pels ajuntaments de Santa Margarida i els Monjos, Olèrdola i Castellet i la Gornal genera un impacte econòmic de 667.000€ en el conjunt dels tres municipis implicats, amb un retorn de 127,3€ per euro invertit.

Una enquesta realitzada durant quinze dies a peu de carrer a 151 persones deixa com a conclusions que la iniciativa, ja en la seva 6a edició, és coneguda per un 64% dels participants i és a Santa Margarida i els Monjos on el coneixement és més ampli. El perfil del participant en la campanya és el d’una dona d’entre 45 i 54 anys, que du a terme una despesa mitjana de 51,7€.

Sobre la procedència dels compradors, l’estudi indica que un 86% són dels tres municipis impulsors i la resta d’altres municipis de la comarca. A destacar que 6 de cada 10 participants són de Santa Margarida i els Monjos.

Els comentaris i observacions sobre la campanya comercial van en la línia de considerar-la una bona iniciativa per a la promoció del comerç local i de proximitat i també es consideren els premis com un al·licient a l’hora de participar.

Amb les seves compres als establiments adherits, els participants a la campanya Compra a prop i descobreix el teu entorn opten a aconseguir una setantena de regals diversos com ara entrades per a equipaments turístics, àpats en restaurats o visites a cellers, entre altres propostes adreçades a reforçar el coneixement del territori més proper i els seus elements turístics, culturals i patrimonials.

En l’edició del 2020, són 115 els establiments dels tres municipis els que es van adherir a la iniciativa i es van repartir 50.000 butlletes entre la clientela.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!