Cap d'Any

La FECASARM alerta que hi haurà "més de 500 festes il·legals" a Catalunya per Cap d'Any

La patronal de l'oci nocturn diu que té constància de convocatòries per xarxes socials amb centenars de persones

ACN Barcelona 29-12-2020 16:03 Lectures 3211

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha alertat aquest dimarts que hi haurà "més de 500 festes il·legals" per Cap d'Any per la manca d'oferta regulada per culpa de les restriccions al sector. En un comunicat, la patronal de l'oci nocturn diu que molta gent participarà en celebracions il·legals o festes particulars "sense cap seguretat i fins altes hores de la matinada", i afirma que té constància de convocatòries a través de xarxes socials amb la previsió de més d'un centenar d'assistents. De fet, FECASARM ha habilitat una bústia per denunciar aquest tipus de convocatòries secretes i avisa al Govern que si no permet una celebració "ordenada, segura i controlada" la situació es descontrolarà.

"Estem molt preocupats per les conseqüències de la inexistència total d'oferta d'activitats de restauració i oci nocturn que normalment gestionarien grans multituds de persones de forma controlada i ordenada en aquesta data", afirma FECASARM, que recorda que "totes les hores de celebració en espais adequats són hores de menys de celebració en espais no adequats".

L'associació exigeix "diàleg" al Govern i que "s'anticipi a la gravetat de la situació" permetent la seva obertura en format restauració amb un horari fins a la 1.30 h, el màxim permès per l'executiu espanyol.

FECASARM diu que "al marge de moltíssimes festes que se celebraran entre amics i familiars sense complir els criteris ni límits sanitaris imposats i sense cap control", l'organització ha detectat "moltes festes de major magnitud que s'estan convocant entre persones que ni tan sols es coneixen a través de xarxes socials i aplicacions de cites com Tinder, o aplicacions de missatgeria com Telegram". "Entre elles, festes en les que es cobra entrada amb quòrums previstos, en alguns casos, de més de 100 persones", alerta la FECASARM.

L'organització afirma que està enviant a Salut, ajuntaments i policies municipals les informacions de festes il·legals que està recopilant.

El sector de l'oci nocturn preveu unes pèrdues de 200 milions d'euros per Cap d'Any.

Energia

Som o no som capaços d'organitzar-nos per produir l'energia que necessitem?

Jordi Cuyàs i Soler

El juny del 2020 vaig publicar un article optimista, en el que deia que estava convençut de que les comarques del Penedès estàvem a punt per posar-nos a produir energia, tant amb el lideratge del sector públic com des d'empreses privades del territori

ENQUESTA WEB

A les portes del final del curs escolar, segurament ja heu començat a preparar les vacances. Mar, muntanya, viatge a l'estranger, sortides a l'entorn més proper...

On marxareu de vacances aquest estiu?

A una destinació catalana
A una destinació dins de l'Estat
A una destinació a l'estranger
Ens quedem a casa