Índex de Reputació En línia

La gastronomia és l'eix central de Vilanova i la Geltrú com a destí turístic, segons un estudi de reputació digital

Els resultats de l'estudi també posen de manifest una elevada satisfacció en relació amb les platges, museus, espais urbans, mercats o activitats nàutiques

La gastronomia és l'eix central de Vilanova i la Geltrú com a destí turístic, segons un estudi de reputació digital. Ajuntament de Vilanova

La gastronomia és l'eix central de Vilanova i la Geltrú com a destí turístic, segons un estudi de reputació digital. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La gastronomia és l'eix central de Vilanova i la Geltrú com a destí turístic. Aquesta és una de les conclusions de l'estudi de la imatge turística de la ciutat a Internet, basat en l'anàlisi de més de 75.000 opinions en línia. Els restaurants representen gairebé el 70% de les opinions analitzades, emeses durant 2019 i 2020 en plataformes turístiques i obtenen un Índex de Reputació En línia (iRON) de 8,18 (sobre un màxim de 10) i que s'eleva fins a un 8,33 en el cas d'establiments més actius en la promoció gastronòmica del municipi i la comarca.

En la presentació de l'estudi, l'alcaldessa de Vilanova, Olga Arnau, ha dit que “la restauració i el comerç són pilars de l'economia de la ciutat”, i que “és important el que opinen de nosaltres, hem de treballar per trobar la qualitat i l'excel·lència”. Arnau s'ha adreçat al sector turístic per mostrar-se convençuda que “si hi guanyeu vosaltres i guanyem tots”, i que l'estudi mostra el camí a seguir en aquest sentit.

El treball d'anàlisi ha revelat més de 450 elements turístics del municipi, en els àmbits de l'allotjament, platges, museus, activitats nàutiques, oci familiar, oci nocturn, mercats, esdeveniments i, molt especialment, restauració.

Més enllà de la restauració, els resultats de l'estudi també posen de manifest una elevada satisfacció en relació amb les platges, museus, espais urbans, mercats o activitats nàutiques del municipi, que en el seu conjunt aconsegueixen un iRON de 8,73 amb més de 14.000 opinions en línia, i que posen de manifest que la variada experiència turística del destí és percebuda i compartida pels visitants.

El regidor de Turisme, Jordi Medina, ha posat en valor l'estudi com a eina de treball per fer que “el visitant tingui una bona experiència”, i també ha agraït la feina compartida i continuada de la Diputació de Barcelona en la promoció de Vilanova i la Geltrú com a destí turístic.

En aquest sentit, el diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Juan Luís Ruiz, ha volgut transmetre un missatge d'optimisme al sector, “si l'any 2020 va ser l'any de la pandèmia, l'any 2021 serà l'any de la vacunació i la recuperació econòmica, i el sector del turisme hi jugarà un paper important”.

Turisme i Covid-19

Una de les principals innovacions d'aquest projecte ha estat l'aplicació de tècniques d'intel·ligència artificial per a localitzar i analitzar els esments relatius a la percepció de seguretat higiènica i sanitària dels clients, una cosa imprescindible en el context de la pandèmia per covid-19.

Així, s'han pogut categoritzar, per sentiment positiu o negatiu, els esments a conceptes com a virus, màscara, distanciament, neteja i altres variables directament relacionades amb aquesta percepció de seguretat, i que seran posades en comú amb els agents del destí per a treballar en la necessària estratègia de reforç de la confiança dels futurs visitants.

L'estudi, realitzat per l'empresa Vivential Value, especialitzada en innovació en intel·ligència turística, ha comptat amb el suport de Diputació de Barcelona.

Altres dades que resulten interessants de l'anàlisi són, per exemple, els allotjaments, que aconsegueixen un iRON de 8,45.

Dades tècniques:

- Mostra de 75.662 opinions de clients publicades en plataformes de turisme en línia, relatives a 465 establiments i recursos, entre allotjaments, museus, platges, activitats i restaurants.

- Treball de camp novembre 2020, amb consulta d'opinions relatives al període gener 2019 a octubre 2020.

- Implementació de tècniques d'anàlisi quantitativa (inclòs el referencial sectorial iRON Índex de Reputació En línia® dissenyat per Vivential Value, calculat en escala 0-10), al costat de tècniques d'anàlisi qualitativa (processament de llenguatge natural i anàlisi de sentiment a través d'un ús combinat d'intel·ligència artificial més anàlisi humana expert).

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local