Mercats

Sitges obre la convocatòria per a l’atorgament de les llicències al Mercat de Dissabte

Del 29 de març fins al 20 d’abril es pot sol·licitar telemàticament la proposta per aconseguir l’autorització municipal per exercir l’activitat de venda no sedentària al Mercat de Dissabte

Redacció Sitges 25-03-2021 8:33 Lectures 3168

Arxivat a:

Sitges obre la convocatòria per a l’atorgament de les llicències al Mercat de Dissabte. Ajuntament de Sitges

Sitges obre la convocatòria per a l’atorgament de les llicències al Mercat de Dissabte. Ajuntament de Sitges

El Mercat de Dissabte, situat a la Plaça Catalunya, compta actualment amb 4 parades de les quals 2 són de fruita i verdures, una de pollastres a l’ast i una altra de pesca salada i olives. Amb l’objectiu de consolidar el Mercat de Dissabte i també la zona de Poble Sec com a eix comercial, l’Ajuntament de Sitges obre una nova convocatòria per atorgar les llicències de 14 parades més.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, assegura que “tal com es recull en el  Pla d’Actuació Municipal (2019-2023) apostem per potenciar el comerç de proximitat. En aquesta línia volem consolidar i ampliar el Mercat de Dissabte amb més oferta de productes alimentaris, preferentment de proximitat, i amb major extensió d’aquest mercat per ocupar, a més de la plaça Catalunya, la zona del passeig de ronda”.

Les persones interessades poden sol·licitar des del 29 de març fins al 20 d’abril l’autorització municipal per exercir l’activitat de venda no sedentària en els llocs vacants al Mercat de Dissabte. L’autorització tindrà una durada de quinze anys. Els sol·licitants hauran de presentar telemàticament la seva proposta mitjançant el formulari específic que es troba al portal https://carpeta.sitges.cat/ i poden optar a més d’una tipologia de producte fins a un màxim de tres. 

Entre els criteris per a la concessió de les llicències de venda al Mercat de Dissabte destaquen la potenciació de diferents parades a l’hora de cobrir les places vacants com: vendre melmelades, conserves de fruites i de vegetals; ous, llet, formatge i derivats làctics; vins, caves, escumosos, licors, aiguardent, olis i greixos; cansaladeria i xarcuteria; pa, pastisseria, preparats alimentaris, homogeneïtzats, pastes alimentàries; plantes aromàtiques, medicinals, espècies i condiments essències; productes apícoles, cacau, xocolata, confiteria, te i cafè; Restauració (menjar preparat per emportar (food trucks), cafeteries ambulants, xurreries, i Fruits secs, cereals i lleguminoses.

El termini de presentació de candidatures finalitzarà el 20 d’abril. Després de la valoració de totes les sol·licituds, els serveis tècnics emetran la decisió d’adjudicacions de les llicències. En cas d’empat es procedirà a un sorteig entre aquestes sol·licituds.

L’horari del Mercat de Dissabte és de 7.30 a 14 h a la plaça Catalunya. 

Energia

Som o no som capaços d'organitzar-nos per produir l'energia que necessitem?

Jordi Cuyàs i Soler

El juny del 2020 vaig publicar un article optimista, en el que deia que estava convençut de que les comarques del Penedès estàvem a punt per posar-nos a produir energia, tant amb el lideratge del sector públic com des d'empreses privades del territori

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No