Patrimoni local

El Museu de Ferrocarril estrena un punt d'informació turística de Vilanova i la Geltrú

Aquest any farà 140 de l'inici de la construcció de l'estació de trens a Vilanova i la Geltrú i el museu ha signat un nou conveni que aprofundirà en la relació històrica de Vilanova amb el tren

Redacció Vilanova i la Geltrú 26-03-2021 10:18 Lectures 2585
El Museu de Ferrocarril estrena un punt d'informació turística de Vilanova i la Geltrú. Ajuntament de Vilanova

El Museu de Ferrocarril estrena un punt d'informació turística de Vilanova i la Geltrú. Ajuntament de Vilanova

Un punt d'informació turística de VNG al Museu del Ferrocarril és una de les novetats en la col·laboració entre l'Ajuntament de la ciutat i el museu vilanoví. Aquest dijous l'alcaldessa de VNG, Olga Arnau, ha visitat aquest punt i també el nou espai d'acollida familiar que ha creat el museu, acompanyada pel director-Gerent de la Fundació Ferrocarrils Espanyols, José Carlos Domínguez.

L'alcaldessa ha destacat la tasca del Ferrocarril per transmetre el vincle entre la ciutat i el món ferroviari. Olga Arnau ha parlat del conveni que l'Ajuntament i el Museu signaran aviat que “aprofundeix en la relació ja existent entre el museu i la ciutat. Una relació que formalitzarem amb dos objectius: consolidar la relació existent i sobretot que ens marqui el camí a seguir per connectar el museu i la ciutat, entrellaçar més les relacions”.

Aquest any farà 140 de l'inici de la construcció de l'estació de trens a Vilanova i la Geltrú. La directora del Museu del Ferrocarril, Pilar Garcia, aposta per un “nou cicle del museu, la integració completa a la ciutat”.  Una de les novetats, precisament, és a l'entrada al museu que incorpora paisatges locals com la façana marítima, la plaça de la Vila i altres museus com el Víctor Balaguer i Can Papiol. Garcia ha destacat també la creació de la marca de promoció conjunta Museus de VNG “que és un punt d'inflexió important, perquè uneix els valors patrimonials que té Vilanova”.

El director-gerent de la Fundació Ferrocarrils Espanyols, José Carlos Domínguez, ha qualificat l'acord entre ambdues institucions com “històric”. Domínguez ha refermat l'aposta per integrar el museu a la vida del territori. “Estic molt satisfet de l'evolució del nostre vincle en els darrers anys” ha dit, posant exemples com la incorporació del nou punt d'informació turística i la ubicació a la nau del Pont grua d'un punt de vacunació massiva de la Covid-19. El director-gerent de la Fundació ha avançat també la possibilitat de la creació “d'un nou òrgan consultiu amb la presència de VNG”.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No