FEGP

El govern espanyol afirma que la negociació amb Brussel·les per a la fàbrica de bateries va "raonablement bé"

El secretari d'Indústria assegura als empresaris del Penedès que el camí traçat per l'executiu espanyol és el que cal seguir per evitar situacions com les de Bosch

El govern espanyol assegura que la negociació amb la Comissió Europea per validar el projecte de la fàbrica de bateries com a "paraigües" del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Energètica (PERTE) del sector de l'automoció va "raonablement bé". El secretari d'Indústria, Raúl Blanco, assegura que tot i la complexitat de les converses l'executiu espanyol és optimista. "Va endavant", exclama. Durant una trobada amb empresaris del Penedès, el dirigent del Ministeri també ha detallat que el govern espanyol "acompanyarà" la indústria auxiliar perquè els fons europeus "reverteixin" a tota la cadena de valor i al conjunt del territori. La definició del PERTE es preveu aprovar el mes de maig al consell de ministres.

A partir d'aquest primer tràmit, el govern espanyol posarà en marxa un registre d'empreses que es vulguin presentar i la convocatòria s'obriria formalment "entre juny i setembre". Blanco ha dit que les dates encara són poc concretes perquè la negociació amb Brussel·les és "complexa.

Amb tot, el secretari d'indústria assegura que el camí traçat per l'executiu espanyol és el que cal seguir per evitar situacions com les de Bosch, amb l'anunci de tancament de dues plantes, a l'Alt Penedès i al Vallès Oriental: "Tenim els exemples de Castellet i la Gornal o de Lliçà. Això és el que passa si no arriben inversions que accelerin la transformació del sector".

Per això, el govern espanyol assegura que més enllà del projecte de la fàbrica de bateries per a vehicles elèctrics liderat per Seat, Volkswagen i Iberdrola, es farà un acompanyament a totes les empreses de la cadena de valor. Segons Blanco, cal fer revertir els recursos dels fons europeus "en totes les empreses i territoris per garantint futur del sector".

En aquest sentit, el secretari d'Indústria fa una crida a "recuperar temps i guanyar múscul per estar més connectats amb cadenes de valor europees". La indústria, assegura, està virant cap al vehicle elèctric i en aquest context el projecte de Seat és "cabdal", però també s'ha d'acompanyar amb la transformació del sector de components.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!