Consum responsable

Els mercats municipals de Vilanova i la Geltrú impulsen la campanya per reduir els residus 'Mou-te pel zero'

L'objectiu és fomentar els hàbits sostenibles a l'hora d'anar a compra i es premiarà a la clientela que hi faci

Els mercats municipals de Vilanova i la Geltrú impulsen la campanya per reduir els residus 'Mou-te pel zero'. Ajuntament de Vilanova

Els mercats municipals de Vilanova i la Geltrú impulsen la campanya per reduir els residus 'Mou-te pel zero'. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha posat en marxa aquest dijous la campanya “Mou-te pel zero” en els mercats municipals de la ciutat amb l’objectiu de reduir els residus en el comerç local i promoure la seva activitat comercial. Anar a comprar amb el carretó, portar carmanyoles des de casa, fer ús de bosses de roba o utilitzar el servei a domicili són alguns dels hàbits sostenibles que es volen fomentar i que es premiaran a través d'aquesta campanya municipal.

La clientela dels mercats municipals tindrà dues maneres de participar a la campanya: a través de l’app Go Zero Waste o emprant un tríptic que es podrà obtenir en els mercats municipals. La iniciativa proposa tres nivells: el bàsic, l’intermedi o l’avançat, amb 34 reptes que s'hauran d’afrontar quan es vagi a comprar. Per cada adquisició, s'ha d’aconseguir un segell de la parada on s'ha comprat i marcar en el fulletó el repte assolit o pujar a l’app esmentada una foto del producte. Per dipositar el tríptic i entrar en diferents sortejos, s’ha d’haver aconseguit la puntuació mínima, 100 punts. A partir d’aquí, la clientela podrà optar a diversos premis lligats a Vilanova i la Geltrú, com poden ser entrades per al teatre, museus, esdeveniments esportius, vals de compres pels mercats, entre altres sorpreses.

El regidor de Producció del 1r sector i Mercats Municipals, Jaume Carnicer, ha explicat que “els reptes del nivell inicial no són més fàcils que els del nivell intermedi o avançat, sinó que el més important d’aquesta campanya és portar a terme tots i això farà que la gent a l’hora d’anar a comprar no generi residus i tinguin consciència que les problemàtiques del medi ambient les podem resoldre entre tots i de manera fàcil”.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú té la missió de generar i fomentar polítiques per afrontar l’emergència climàtica. L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha manifestat que “aquesta campanya té dos objectius clars, com és millorar la vida de la ciutadania i fomentar un futur més sostenible i ecològic”. El projecte també té una clara actuació de promoció del comerç local, fomentar les activitats econòmiques del territori. Arnau ha dit que “tenim la missió d’actuar com a capital comercial i dels mercats, promocionar els productes de km0 i ajudar a tots els productors de proximitat”.

El regidor Jaume Carnicer ha dit que “la pandèmia de la covid-19 ha portat a utilitzar plàstic i generar hàbits no sostenibles a l’hora d’anar a comprar i ara aquesta acció l’hem d’eliminar per una ciutat neta, de zero residus. Per a una persona que treballa al mercat el canvi d’utilitzar bosses biodegradables o material de cartó que es pugui reciclar no comporta una despesa elevada. Hem de pensar que en aquest projecte guanyem tots, una petita acció a nivell local, pot ser un canvi a nivell global”.

 

Punts d’entrega dels tríptics:
Mercat del Centre: plaça de Soler i Carbonell, s/n
Mercat de Mar: carrer de la Llibertat, 137

Horaris:
De dilluns a divendres, de 8 a 14 h
Dissabtes de 7 a 14:30 h (Mercat del Centre)
Dissabte de 8 a 14:00 h (Mercat del Mar)
Dimarts i divendres de 17 a 20 h

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local