Estiu 2021

Sitges es promociona al sud de França per captar visitants i turisme

El turisme francès va representar a Sitges el un 31,87% del total de turistes internacionals el 2019, i el 33,10% el 2020

Sitges es promociona al sud de França per captar visitants i turisme. Ajuntament de Sitges

Sitges es promociona al sud de França per captar visitants i turisme. Ajuntament de Sitges

Sitges es promociona com a destinació al sud de França. La campanya, acordada en la darrera trobada de la comissió de promoció de turisme, té l’objectiu de crear marca entre el públic francès, un dels principals mercats emissors de la vila, així com mantenir Sitges actiu entre les seves opcions de viatges i vacances. El regidor de Turisme, Luis Miguel Garcia, ha explicat que “tot i la COVID-19, el francès ha estat l’únic mercat internacional, juntament amb l’andorrà, que es va mantenir el 2020. El seu grau de fidelitat i la qualitat del perfil del turista gal·lès, fa que el sud de França es converteixi, una vegada més, en l’objectiu de les campanyes turístiques per promoure Sitges”.

La campanya s’ha difós a les emissores Active Radio i Lyon 1ere, que sumen una audiència setmanal de més de 180.000 persones, a més de les visites a través del web i dels impactes que generen a les xarxes socials.

A Lyon 1ere la campanya s’ha centrat en difondre entrevistes amb amfitrions de Sitges, que parlen sobre els actius locals com la gastronomia, la cultura, l’enoturisme o l’estil de vida. La guia turística, Marta Azcutia; el director-gerent de Museus de Sitges, Pere Izquierdo; el xef del restaurant Maricel, Louis Philippe Capo; el cantant i empresari Izak Zak, i l’assessora del Centre d’Interpretació de la Malvasia (CIM), Vinyet Panyella, són els amfitrions locals que participaran en el programa diari ‘Evadez-vous’. La campanya a Lyon 1ere inclou també al voltant d’un centenar d’anuncis, podcasts, el patrocini de la secció dedicada al temps, i concursos a les xarxes socials. La campanya es va iniciar el 26 d’abril i s’allargarà fins a meitats de maig.

La promoció de Sitges com a destinació s’ha dut a terme també, la primera quinzena de mes, a l’emissora Active Radio, amb àrea d’influència a Saint Etienne i Loire. L’acció promocional ha estat a través d’anuncis a l’emissora vinculats amb concursos a Facebook.

El turisme francès va representar a Sitges el un 31,87% del total de turistes internacionals el 2019, i el 33,10% el 2020, segons dades obtingudes a l’estudi de l’empresa de telefonia Orange sobre el perfil del visitant i el turista. El francès és un dels mercats estrangers més nombrosos en volum d’opinions, tot i que la seva puntuació global acostuma a estar lleugerament per sota de la mitjana, com s’extreu de l’estudi de reputació online de la destinació on també es posicionen el Parc del Garraf i les activitats a l’aire lliure entre les propostes que desperten un major interès.

Les campanyes promocionals online de Sitges a França es van iniciar mesos enrere, i després de la incorporació de les darreres accions a les emissores de ràdio, es preveu també publicitar la vila en revistes especialitzades del sector com Cap Catalogne i d’altres que es definiran properament.

Més enllà de les campanyes promocionals a França, Turisme de Sitges inverteix també en donar-se a conèixer al territori català, a Madrid, País Basc, Aragó, Andorra i Sud de França,  per fomentar la captació de turisme de proximitat, quan encara es mantenen restriccions de mobilitat per la COVID-19. Continua així la campanya de promoció turística ‘Sí, a Sitges’, iniciada el 2020 i pensada per promoure la destinació en el territori nacional. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!