Desconfinament

Sitges comença a recuperar el turisme en el primer cap de setmana sense confinament comarcal

El Gremi d'Hostaleria percep un augment de reserves malgrat el mal temps

ACN/ Gemma Aleman Sitges 02-05-2021 21:01 Lectures 2197
Sitges comença a recuperar el turisme en el primer cap de setmana sense confinament comarcal. ACN

Sitges comença a recuperar el turisme en el primer cap de setmana sense confinament comarcal. ACN

El primer cap de setmana sense confinament comarcal s'ha començat a notar a Sitges. En el que havia de ser l'inici "simbòlic" de la temporada d'estiu, restaurants i hotels han notat un increment de clients. Tot i que el mal temps ha fet la guitza, les principals artèries comercials del municipi s'han omplert de visitants. També algunes terrasses. "Esperem que sigui el començament per anar cap a la normalitat", assegura el president del Gremi d'Hostaleria de Sitges, Oskar Stöber. També els museus han notat un increment dels visitants aquest diumenge.

Els carrers de Sitges s'han omplert aquest cap de setmana com feia dies que no ho feien. Aprofitant l'aixecament del confinament comarcal, el municipi celebrava l'inici "simbòlic" de la temporada d'estiu. Sota el nom de Siyes, el sector privat amb el suport d'algunes entitats, han omplert locals i equipament de la ciutat de música i gastronomia. "Hi havia ganes d'obertura", reconeix el president del Gremi d'Hostaleria de Sitges, Oskar Stöber, que ha subratllat l'increment de les reserves respecte als caps de setmana anterior.

Amb paraigües en mà, els principals carrers del municipi s'han omplert de famílies. Com per exemple la del Manel Hernández, veí de Vilafranca del Penedès, que han optat per celebrat a Sitges el Dia de la Mare. "Anirem a dinar, que com a mínim ajudem a la restauració a sortir d'això", explicava.

Des del Gremi es miren aquesta reobertura "amb esperança" després d'una davallada de la facturació de prop del 95% des del setembre. "Sembla que les perspectives per a l'estiu son millors que l'any passat i comencem a tenir reserves de l'estranger", apuntava Stöber, tot i reconèixer que el preocupa el que pugui passar a la tardor. "Aquí a l'hivern també es treballa i confiem poder recuperar l'activitat dels congressos".

Més visites al museus

La pluja ha obligat a suspendre alguns concerts-vermut previstos per aquest a diumenge. Per contra, ha beneficiat especialment els museus de la ciutat, que han notat un lleuger increment de les visites. La Marta Meia i la Joana Giralt, veïnes de Badalona, han optat per fer una "ruta cultural" abans d'anar a dinar en un restaurant. "Tendim a anar a la Costa Brava i ara que podem hem decidit venir a Sitges, que no ho coneixem gaire", explicaven. També la Marta Altarriba, veïna d'Avià, ha optat per visitar el Palau de Maricel. "Ara que sembla que es veu la llum volia aprofitar per fer cultura", deia.

Energia

Som o no som capaços d'organitzar-nos per produir l'energia que necessitem?

Jordi Cuyàs i Soler

El juny del 2020 vaig publicar un article optimista, en el que deia que estava convençut de que les comarques del Penedès estàvem a punt per posar-nos a produir energia, tant amb el lideratge del sector públic com des d'empreses privades del territori

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No