Crisi del coronavirus

El tercer Simposi Garraf es marca com a objectiu reactivar l’economia de la comarca

Sota el lema “El Garraf, nous escenaris per a una nova realitat”, Node Garraf programa ’unes jornades d’economia i estratègia comarcal

Susana Nogueira Vilanova i la Geltrú 04-05-2021 20:14 Lectures 1967
El tercer Simposi Garraf es marca com a objectiu reactivar l’economia de la comarca. Susana Nogueira

El tercer Simposi Garraf es marca com a objectiu reactivar l’economia de la comarca. Susana Nogueira

La presidenta de l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, Rosa Huguet, i el coordinador del 3r Simposi Garraf, Isidre Also, han presentat la tercera edició del Simposi Garraf que tindrà lloc la setmana que ve, l’11 i 12 de maig del 2021 a l’Auditori de Neàpolis de Vilanova i la Geltrú. Arran els devastadors resultats econòmics que ha causat la COVID-19, l’acte sotmetrà a debat, entre les diferents ponències d’experts, els possibles escenaris per a la reactivació i major estabilitat econòmica de la comarca. A partir d’aquestes jornades d’economia i estratègia, l’1 de juny es publicarà el Quadern Verd de l’Economia del Garraf.

L’objectiu primordial d’aquestes jornades és generar reflexió sobre què està succeït amb l’economia del Garraf i com es pot solucionar. Les 50 ponències que participaran en aquesta edició, donaran el seu punt de vista de com està econòmicament la comarca, com hauria d’estar i què s’ha de fer per millorar. Els criteris seran per part d’experts de diferents àmbits, referents d’altres territoris, aportacions d’agents econòmics, socials i polítics de l’espai més proper i també es donarà veu a la generació Z, els quals aportaran la seva opinió de per què marxen a treballar fora i què esperen de la seva comarca.

El coordinador del 3r Simposi Garraf, Isidre Also, ha dit que “el Garraf és una comarca molt rica d’estudis, d’anàlisi i d’elaboracions per abordar una estratègia comarcal. Els 50 ponents seran professionals crítics que ens ajudaran a millorar i diran com veuen la nostra comarca, com ho estem fent i que hauríem de fer per arribar a bons resultats econòmics”.

L’any 2018 es va fer el Quadern Blanc, on es va abordar les singularitats de la comarca; l’any 2019, el Quadern Taronja, el qual es va centrar en les indústries culturals creatives i en aquest tercer, el Quadern Verd que tracta l’economia del Garraf, que tal com ha destacat Also “és verd en el sentit d’estat, de projeccions i de començar o reiniciar”.

L’acte coincideix amb la recta final del procés de redacció del Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf, el qual l’està redactant l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf i es presentarà la segona quinzena de maig en el si del Pacte per a l’Ocupació del Garraf. Also, ha afirmat que “en aquests moments estem qualificant la comarca i en 15 dies presentem l’esborrany del Pla Estratègic del nivell econòmic del Garraf. Una setmana després d’haver-lo presentat, el consell d’alcaldies prendrà la decisió final”.

Una altra novetat és que el dimecres 11 de maig es presentarà un vídeo de promoció industrial i tecnològica del Garraf pensat per projectar la comarca. “Dos directius i una representant de la UPC, explicaran per què treballen en aquesta comarca i què té de bo atraure activitat comercial en el Garraf”, ha compartit Also.

La presidenta de l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, Rosa Huguet, ha dit que “el 3r Simposi Garraf és una mirada al futur econòmic de la comarca. Dóna peu a tenir bons resultats i a com podem afrontar el Pla Estratègic”.

Les jornades són gratuïtes i només es podrà seguir presencialment amb totes les mesures establertes per sanitat.

El 3r Simposi Garraf compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, de Neàpolis, de l’Escola d’Hostaleria de Sitges, Jaume Serra (JGC), Jardiland i Mobles La Fábrica i el patrocini de la Cambra de Comerç de Barcelona i Banc Sabadell.

La difusió de les jornades també compta amb l’ajuda d’entitats com la Federació Empresarial del Gran Penedès, FEM Ribes, Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú i el Gremi de Constructors del Garraf.

Per a més informació sobre el programa i el formulari d’inscripcions podeu consultar: https://www.nodegarraf.cat/3r-simposi-garraf/index.html 

Energia

Som o no som capaços d'organitzar-nos per produir l'energia que necessitem?

Jordi Cuyàs i Soler

El juny del 2020 vaig publicar un article optimista, en el que deia que estava convençut de que les comarques del Penedès estàvem a punt per posar-nos a produir energia, tant amb el lideratge del sector públic com des d'empreses privades del territori

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No