Ocupació

El programa Treball i Formació ha contribuït a la millora de l’ocupabilitat de 17 persones del Garraf

Totes les persones participants van rebre formació transversal adequada als diferents perfils professionals, centrada en la intel·ligència emocional i el treball en equip

El programa Treball i Formació ha contribuït a la millora de l’ocupabilitat de 17 persones de la comarca. CC Garraf

El programa Treball i Formació ha contribuït a la millora de l’ocupabilitat de 17 persones de la comarca. CC Garraf

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Disset persones de la comarca han participat en les darreres dues edicions del Programa Treball i Formació, que gestiona el Consell Comarcal del Garraf conjuntament amb els ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella.

Aquest programa busca millorar l’ocupabilitat a través de la formació transversal i de l’experiència laboral en un entorn productiu real, i està adreçat a persones no perceptores de prestació per desocupació o subsidi, a partir de diferents línies de treball, per a persones més grans de 45 anys, persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania i dones en situació d'atur.

L’edició 2019-2020 del programa va permetre la incorporació al món laboral d’onze persones dels municipis participants, amb vuit contractes de sis mesos i tres de dotze mesos.

Pel que fa a l’edició 2020-2021, s’ha continuat apostant per la millora de l’ocupabilitat d’aquelles persones amb més dificultats d’inserció laboral i de les persones que més pateixen les conseqüències de la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia. En aquest cas, es van contractar quatre persones durant nou mesos, i dues persones durant dotze mesos.

En les dues edicions del programa Treball i Formació les persones participants es van incorporar a diferents àrees municipals, segons les necessitats de cada ajuntament: brigada i serveis administratius de l’Ajuntament de Canyelles, brigada municipal i equips d’auxiliars de l’Ajuntament d’Olivella; i equips de neteja i consergeria de l’Ajuntament de Cubelles.

Totes les persones participants van rebre formació transversal adequada als diferents perfils professionals, centrada en la intel·ligència emocional i el treball en equip. Durant tot el procés de realització de les accions d'experiència laboral i de formació, el personal tècnic del programa fa una tasca de seguiment i acompanyament a cada participant, per tal d’aconseguir una millora en les possibilitats de la seva ocupació.

El programa Treball i Formació forma part de les estratègies del Pacte per a l’Ocupació del Garraf i està finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Servicio Público de Empleo Estatal i el Fons Social Europeu.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local