Retorn a la normalitat

Tornen a Sitges les teles, els fils i la creativitat del Patchwork amb una edició excepcional del festival

L’Associació Espanyola de Patchwork organitza el Festival, que tindrà lloc del 17 al 20 de juny, en un format reduït i amb mesures COVID perquè sigui un esdeveniment segur

Redacció Sitges 08-06-2021 13:21 Lectures 1954

Sitges acull del 17 al 20 de juny el Festival Internacional de Patchwork. L’esdeveniment té lloc habitualment dies abans de la Setmana Santa i, enguany, es presenta en unes dates atípiques i motivades per l’actual context de pandèmia. Després de la suspensió del Festival, el dia abans de la seva inauguració, l’any passat, l’edició d’aquest 2021, té en compte les restriccions vigents i adapta la fira comercial, situada al passeig de la Ribera, a un format reduït amb 60 expositors (el 2020 haurien estat 116) d’àmbit nacional i alguns internacionals, procedents d’Itàlia i França. Com a novetat, el Festival substitueix els habituals envelats per estands, que seran casetes de fusta a l’aire lliure, i organitza una mostra de petit format que s’ubicarà a Can Faç de Mar.

El Festival Internacional de Patchwork se celebra a la Sitges des del 2005 i, en aquest temps, s’ha convertit en un referent. Fins l’arribada de la pandèmia, l’esdeveniment havia estat la mostra d’art tèxtil més important a nivell nacional on es reunien artistes reconeguts internacionalment, amb una fira comercial per a públic final amb presència de les principals marques; una important fira al major, que reunia als professionals del sector; exposicions, i tallers demostratius, amb l’objectiu de promoure i donar a conèixer al gran públic la tècnica del Patchwork.

Però abans de les teles i els fils, l’ermita de Sant Sebastià de Sitges acull el Mediterranean Guitar Festival. Organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges, l’edició 2021 comença aquest divendres 11 de juny, a les 21 hores, amb el concert de violoncel d’Ignasi Prunés, qui interpretarà exclusivament obres de J. S. Bach. Setmanalment fins el 22 d’octubre, el Mediterranean Guitar Festival portarà a Sitges 13 formacions entre les quals destaquen el guitarrista rus Sergey Perelekhov, el guitarrista català Javier Gavara, el Quartet de corda, Ad Libitum, o el quartet de guitarres flamenques Al-hamra.

El Mediterranean Guitar Festival se celebra conjuntament a diferents localitats catalanes com Castelló d'Empúries, L'Estartit, Llançà, El port de la Selva, Lloret de Mar, Sitges, Calella, Vilanova i la Geltrú i Calafell i Coma-ruga.

Les entrades es poden adquirir a www.mediterraneanguitarfestival.com i els dies de concert a la taquilla de l’Ermita de Sant Sebastià a partir de les 20 hores. 

Energia

Som o no som capaços d'organitzar-nos per produir l'energia que necessitem?

Jordi Cuyàs i Soler

El juny del 2020 vaig publicar un article optimista, en el que deia que estava convençut de que les comarques del Penedès estàvem a punt per posar-nos a produir energia, tant amb el lideratge del sector públic com des d'empreses privades del territori

ENQUESTA WEB

A les portes del final del curs escolar, segurament ja heu començat a preparar les vacances. Mar, muntanya, viatge a l'estranger, sortides a l'entorn més proper...

On marxareu de vacances aquest estiu?

A una destinació catalana
A una destinació dins de l'Estat
A una destinació a l'estranger
Ens quedem a casa