Consum responsable

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú elabora el primer Mapa de Consum Responsable

El formen un total de 31 establiments de Vilanova i la Geltrú que 'fomenten valors de sostenibilitat i consum compromès'

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú elabora el primer Mapa de Consum Responsable. Ajuntament de Vilanova

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú elabora el primer Mapa de Consum Responsable. Ajuntament de Vilanova

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha presentat el primer Mapa de Consum Responsable, en el qual hi consten un total de 31 establiments de la ciutat. L'objectiu és identificar, donar visibilitat i valor afegit a iniciatives econòmiques locals (empreses, entitats...) que tinguin un model de negoci de consum conscient, respectant el medi ambient, a la comunitat i a les persones.

El Mapa de Consum Responsable és una estratègia d’economia social i solidària que pretén fer visibles les activitats econòmiques de la ciutat que prioritzen el compromís per la sostenibilitat i les bones pràctiques respectant el medi ambient. El mapa l'integren aquells establiments que tenen valors de participació, equitat, cohesió social, inclusió, bones condicions laborals, proximitat, arrelament al territori i sostenibilitat. El regidor d’Economia Social i Solidària, Enric Garriga, ha explicat que “l’economia social i solidària, és aquella on l’emprenedor no només té per objectiu final l’enriquiment econòmic, sinó que té altres inquietuds, com és el respecte pel medi ambient, l’adquisició de productes de proximitat, la inclusió, entre altres”. Amb aquesta acció l’Ajuntament vol promoure els hàbits de consum responsable i saludable de les persones i “s’espera afegir al mapa més establiments que reuneixin les característiques establertes de qualitat i rigor” ha afirmat Garriga.

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha dit que “el Mapa de Consum Responsable, un dels eixos del Pla d’Acció Municipal, és un instrument que ens mostra el compromís social, sostenible i responsable de les activitats econòmiques de la nostra ciutat. Amb aquesta estratègia volem ajudar als emprenedors i als productors de proximitat per fomentar l’adquisició de compra de consum responsable i que els vilanovins i les vilanovines comprin a la ciutat”.

L’Ajuntament amb aquesta proposta vol que es generi una doble sinergia entre els consumidors i les empreses de la ciutat i que els establiments facin col·laboracions i accions conjuntes. El regidor d’Economia Social i Solidària, Enric Garriga, ha manifestat que “amb aquest mapa normalitzarem l’adquisició de comprar productes de proximitat i els consumidors tindran una relació més fluida a l’hora de comprar. La crisi que ha comportat la pandèmia ens ha deixat clar que hem de treballar junts i donar suport als productors de proximitat”.

En el mapa, ubicat en el web municipal,  s’hi veuen geolocalitzats els 31 establiments amb una icona pròpia. Clicant-hi sobre, es desplega una fitxa descriptiva amb totes les dades del comerç o entitat, enllaços de contacte i un resum de la seva activitat. Està previst que el mapa tingui una versió física i a més els comerços i les entitats disposaran d’un distintiu perquè les persones els puguin identificar. El regidor, ha destacat que “els establiments tindran un segell que validarà que formen part del Mapa de Consum Responsable i que estan compromesos amb els criteris de qualitat. Comencem amb 31 iniciatives, però tenim l’esperança que en els mesos vinents siguin moltes més”. Els establiments que es vulguin sumar es poden adreçar al correu electrònic essvng@vilanova.cat.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!