Ampliació d'horaris

Sitges sol·licita prorrogar els horaris comercials com a destinació turística

L’Ajuntament sol·licita mantenir l’obertura dels comerços en diumenges i festius com a municipi turístic

El ple municipal de Sitges del mes de juny ha aprovat per unanimitat sol·licitar a la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya la pròrroga de la qualificació de Sitges com a municipi turístic, als efectes d’horaris comercials, amb l’obligació que els establiments comercials han de romandre tancats al públic entre les 22 h i  les 7 hores. El consistori constata que els criteris i els requisits per acollir-se a la condició de municipi turístic continuen vigents i proposa mantenir que els comerços durant tot l’any puguin obrir tots els diumenges i festius amb els horaris vigents, entre les 7 i les 22 hores.

Aquesta qualificació renovada permet contribuir a dinamitzar l’economia de la vila i a la creació de llocs de treball. El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, afirma que “creiem necessari continuar amb aquesta particularitat per al nostre comerç i més ara sortint de la crisi derivada de la pandèmia per ajudar al sector a recuperar-se d’aquesta etapa, i així també, oferir als nostres vilatans, visitants i turistes un fet diferencial amb més dinamisme i activitat als nostres carrers en poder tenir la possibilitat d’obrir el comerç tots els dies de l’any amb l’horari més ampli.” 

El 16 de juny del 1994, la Generalitat va qualificar el terme municipal de Sitges com a zona turística als efectes d’horaris comercials tot l’any. El 31 d’agost de 2005 es va dictar una Resolució Complementària en la qual s’afegia a la qualificació de tot el municipi com a zona turística als efectes d’horaris comercials, l’obligació que els seus establiments comercials havien de romandre tancats al públic entre les 22 h i les 7 del matí. Des del 2005, hi ha horaris especials per als municipis declarats turístics .

El 2011 va entrar en vigor una nova llei de promoció de l’activitat econòmica i en funció d’aquesta normativa l’Ajuntament de Sitges va presentar el 2012 la declaració responsable sobre la qualificació de Sitges com a municipi turístic que va ser aprovada per un període de 8 anys. Al 2017, però, va entrar en vigor la Llei de Comerç, Serveis i Fires, en la qual s’establien de nou els criteris per determinar un municipi turístic, condició que es pot prorrogar per períodes de quatre anys. En aplicació de la nova llei de 2017, la vigència de la consideració de Sitges com a municipi turístic a efectes dels horaris comercials es manté fins al 3 d’agost d’aquest any. Per aquest motiu, Sitges ha sol·licitat aquesta pròrroga per a quatre anys més i que comportarà que els establiments comercials puguin obrir els dies laborables més els diumenges i festius de les 7 fins a les 22 hores. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!