Arquitectes Tècnics

La delegació del Col·legi d’Arquitectes Tècnics de l’Alt Penedès-Garraf celebra el seu desè aniversari

La Delegació de l’Alt Penedès-Garraf aplega al voltant de 350 col·legiats i col·legiades, dels quals prop de 150 són de l’Alt Penedès i uns 200 del Garraf

Seu del CAATEEB a Vilafranca. Eix

Seu del CAATEEB a Vilafranca. Eix

El Col·legi d’Arquitectes Tècnics de Barcelona (CAATEEB) celebra el desè aniversari de la inauguració de la seva delegació a l’Alt Penedès-Garraf, que va obrir la seves portes com a oficina de serveis el gener del 2011. Al desembre del mateix any l’Assemblea General de col·legiats i col·legiades va aprovar un programa d’acció amb un objectiu destacat: el rellançament de la professió en un moment econòmic complex i potenciar la millora dels serveis. Entre les diferents mesures s’hi trobava la conversió de l’oficina oberta a l’Alt Penedès-Garraf en la sisena delegació col·legial i va nomenar Sebastià Jané com el seu primer delegat.

Al llarg dels seus primers anys de vida la delegació va fer un esforç important per enfortir les relacions existents amb els ajuntaments de les dues comarques i es van començar a proposar projectes de col·laboració. Es van fer contactes amb associacions professionals i empresarials, que van cristal·litzar en convenis de col·laboració amb entitats com la Unió Empresarial de l’Alt Penedès o l’Associació d’Empresaris del Baix Penedès, l’Alt Penedès i el Garraf. Vincles que també s’han establert amb la Federació Empresarial del GranPenedès el Col·legi d'Enginyers del Garraf i Gremi de Constructors

Avui en dia la Delegació de l’Alt Penedès-Garraf aplega al voltant de 350 col·legiats i col·legiades, dels quals prop de 150 són de l’Alt Penedès i uns 200 del Garraf. La seva prioritat continua sent mantenir la prestació d’un servei de suport al dia a dia dels professionals i també és obert a la ciutadania. En aquest sentit, la delegada Meritxell Bosch considera que “és bàsic mantenir el servei als col·legiats i col·legiades, des de formació a activitats, però també hi ha una altra part important, que és mantenir el contacte amb les administracions i el teixit social del territori a fi de buscar punts en comú que ens permetin establir col·laboracions concretes”. un exemple són les converses amb diferents ajuntaments, per fer xerrades als centres d’ensenyament, per donar a conèixer la professió de l’arquitectura tècnica.

La finalitat última és esdevenir un referent de tot el sector de l’edificació tant al Garraf com a l’Alt Penedès, un paper que, segons Bosch, “repercuteix de forma molt directa en el prestigi de la professió i de les persones que l’exerceixen”.

Per tal de celebrar l’efemèride, la Delegació ha preparat un acte festiu que tindrà lloc el proper 9 de juliol al vespre al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca, un recinte històric pertanyent a l’antic convent franciscà, que fou ubicat a peu de l’antic camí ral entre Barcelona i Tarragona.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!