Jubilació

CCOO organitza una assemblea a Vilanova i la Geltrú sobre la reforma del sistema públic de pensions

L’acord inclou una bateria de mesures en les quals es reconeixen nous drets com l’equiparació de les pensions de viduïtat de les parelles de fet i la millora dels convenis per a persones treballadores de persones dependents

CCOO organitza una assemblea a Vilanova i la Geltrú sobre la reforma del sistema públic de pensions. CCOO

CCOO organitza una assemblea a Vilanova i la Geltrú sobre la reforma del sistema públic de pensions. CCOO

Els sindicats majoritaris (CCOO i UGT), les principals patronals (CEOE i CEPYME) i el Govern central van arribar durant el mes de juliol a un important acord per assegurar el futur del sistema públic de pensions. Es tracta d’un acord important que genera certeses sobre la sostenibilitat i el reforçament de les pensions públiques al nostre país. Deroga la reforma de pensions del PP de l’any 2013 i elimina el factor de sostenibilitat, que significava una reducció directa de les pensions. Assegura la revalorització de les pensions amb l’IPC, i destinarà anualment un 2% del PIB a pensions mitjançant els pressupostos generals de l’Estat, garantint d’aquesta manera una part del finançament addicional que necessitarà el sistema.

L’acord, actualment en tràmit parlamentari a les Corts Generals, inclou una bateria de mesures en les quals es reconeixen nous drets com l’equiparació de les pensions de viduïtat de les parelles de fet, l’extensió del dret de cotització per a tots els programes de formació i la millora dels convenis especials per a persones treballadores de les cures i persones dependents, entre d’altres novetats. Igualment s’actua sobre la jubilació anticipada apropant l’edat efectiva de jubilació a l’edat legal a través d’un nou sistema d’incentius per als treballadors i les treballadores que allarguin la vida laboral. També s’amplien els drets de jubilació de diverses modalitats i d'altres novetats que canvien la dinàmica negativa de les pensions viscuda en els darrers anys al nostre país.

Per tal d'explicar amb certa profunditat i intercanviar impressions sobre aquest nou acord, CCOO Garraf convoca a la seva afiliació i l’actiu sindical a una assemblea, oberta a la ciutadania, que tindrà lloc demà, 21 de setembre de 2021, a les 11 hores, al local de CCOO Vilanova (carrer Ca l’Escoda, 8). L’acte comptarà amb les intervencions d’Albert Rodríguez, coordinador comarcal de CCOO al Garraf, de Catalunya i de Saida Ehliluch, responsable de Polítiques d'Ocupació i Protecció Social de CCOO Catalunya i de Miquel Lluch, secretari general de la federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO.

Davant la situació sanitària del moment, per participar a l’assemblea cal enviar un missatge de correu a garraf@ccoo.cat, així com respectar les mesures preventives relacionades amb la COVID-19.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!