Inserció laboral

Un grup de dones del Baix Penedès inicia un projecte d'inserció laboral per fer tasques de neteja

El projecte promou l'ocupació de dones amb risc d'exclusió, com ara víctimes de la violència de gènere, persones amb discapacitat, joves o dones majors de 45 anys

Un grup de dones del Baix Penedès inicia un projecte d'inserció laboral per fer tasques de neteja. EIX

Un grup de dones del Baix Penedès inicia un projecte d'inserció laboral per fer tasques de neteja. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Arc Serveis Assistencials, empresa que treballa amb el tercer sector, i Dones amb Iniciativa del Vendrell ha iniciat aquesta setmana un projecte per a la inserció laboral en tasques de neteja en domicilis, oficines i edificis. El sector de la dependència i els serveis és un sector totalment feminitzat però que genera molta ocupació (Serveis d’ajuda a domicili, Residències i Centres). La iniciativa té com a objectiu la inserció laboral de persones amb risc d'exclusió del Baix Penedès i del Tarragonès, com ara víctimes de la violència de gènere, persones amb discapacitat, joves o dones majors de 45 anys.

La formació s'inicia aquest dilluns i el dimarts amb un grup reduït de dones que treballaran les seves habilitats socials i realitzaran tasques d'auxiliars de neteja. També es formaran en el concepte de neteja protecció enfront la Covid-19, en l'ús de productes de neteja i desinfecció, salut laboral i ergonomia en el treball. La formació anirà acompanyada de pràctiques. Aquesta és la primera formació d'una sèrie de sessions que duraran vuit mesos i que es realitzaran l'última setmana de cada mes.

Alta demanda de places

Les persones interessades en aquesta formació laboral hauran d'adreçar-se a L'Arc Serveis Assistencials (c./ Dr. Oliver, 4, el Vendrell) o bé trucant al telèfon 977.43.35.34. La participació en el procés de selecció es farà per ordre rigurós de llistat, a causa de l'elevada demanda.

La gerent de L'Arc Serveis, Jerusalem Torra, explica que “la formació, les dinàmiques creades i les relacions socials han de ser una eina per aconseguir ocupació i fer disminuir aquests perfils dins de l'economia submergida” i alerta que, si no es promou en polítiques d'inserció laboral d'aquest col·lectiu, “la situació ens porta a l'abocament a futures dones grans pobres”.

Des de L'Arc Serveis també es recorda que la taxa d'atur femení és prou elevada “per posar fil a l'agulla i crear amb urgència polítiques d'ocupació”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local