Crisi del coronavirus

La FEGP, CCOO i UGT insten a l'administració a fer un front comú per reactivar l'economia de l'Alt Penedès i el Garraf

Patronal i sindicats demanen fomentar l'ocupació de qualitat i impulsar sectors econòmics innovadors i sostenibles

La FEGP, CCOO i UGT insten a l'administració a fer un front comú per reactivar l'economia de l'Alt Penedès i el Garraf. CCOO

La FEGP, CCOO i UGT insten a l'administració a fer un front comú per reactivar l'economia de l'Alt Penedès i el Garraf. CCOO

La Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT) reclamen a la Generalitat i els ajuntaments un treball unitari per ajudar a reactivar l'economia de l'Alt Penedès i el Garraf. Amb un manifest conjunt presentat aquest dimecres, la patronal i els principals sindicats proposen un front comú que tingui com a prioritat fomentar l'ocupació "de qualitat", impulsar sectors econòmics "innovadors i sostenibles", apostar per la formació i aconseguir una reconstrucció empresarial "equilibrada" amb la protecció del paisatge. Una declaració d'intencions amb què els signants també demanen ser part activa del desplegament dels projectes rebin finançament dels fons Next Generation.

La patronal i els sindicats plantegen el manifest com una eina per "posar el ciment" de la reactivació econòmica, i detallen vuit propostes per començar a treballar amb l'administració i la resta d'agents socials. Així, demanen un compromís per rebaixar els índex d'atur –especialment de joves i dones-, per afavorir la generació d'ocupació estable i per implantar una formació professional "continua, integradora i de qualitat" que s'adapti a les necessitats de la comarca.

Al mateix temps, els signants aposten per impulsar un procés de reindustrialització de l'Alt Penedès i el Garraf per captar nou teixit productiu, alhora que reclamen un acompanyament a les empreses actuals per fomentar una economia "més verda, eficient i digitalitzada". També proposen que l'administració simplifiqui l'atenció cap als emprenedors.

Per últim, el document reitera altres eterns reclams del territori, com la necessitat de millorar la xarxa de transport públic per poder fomentar una mobilitat més sostenible. Alhora, demana que la recuperació econòmica i la seducció de noves empreses es faci de forma "respectuosa" amb l'entorn natural.

"Estem convençuts que cal sumar esforços per fer possible la reconstrucció econòmica sostenible, inclusiva i social de les comarques, garantint un ecosistema empresarial de futur i la cohesió social", asseveren.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!