Networking

Vilafranca acollirà un marketplace d’economia circular

L’objectiu és oferir a les empreses eines, productes, materials i serveis que les ajudin a ser més circulars i competitives

Vilafranca acollirà un marketplace d’economia circular. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca acollirà un marketplace d’economia circular. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en la seva aposta per l’economia circular, impulsen plegats el primer maketplace de Penedès Circular, una jornada de treball i networking, on empreses i universitat compartiran solucions que poden per ser incorporades al món de les empreses i fer-les més sostenibles i competitives. La presentació va tenir lloc ahir amb la presència del tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, del president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, del delegat al Penedès de l’UPC, Xavier Roca, i de la consellera comarcal de Desenvolupament Comarcal, Cristina de la Cruz.

El proper dia 24 de novembre, durant tot el matí, se celebrarà al Centre Àgora aquest marketplace que serà, tal com comentava Joan Manel Montfort, “una jornada de treball i intercanvi de propostes i solucions que ja poden ser aplicades per les empreses que desitgin incrementar la circularitat dels seus processos productius. El que per a una empresa pot ser un residu, per a una altra pot ser un recurs”. Montfort remarcava la transversalitat del projecte on hi són l’Ajuntament de Vilafranca, el Consell Comarcal i la Mancomunitat Penedès-Garraf, “de la mà de l’UPC, que ens està assessorant en tot el procés”.

A la jornada s’oferiran solucions procedents de la recerca i el sector empresarial vinculades a 5 grans àrees temàtiques que són: mesures per millorar l’eficiència i l’estalvi energètic, propostes per optimitzar l’ús de l’aigua, idees i exemples d’ecodisseny, solucions per allargar la vida útil dels subproductes i solucions vinculades a l’aplicació de tecnologia.

L’objectiu és oferir a les empreses eines, productes, materials i serveis que les ajudin a ser més circulars i competitives. Per això s’organitza aquest espai de networking entre les empreses del territori per trobar solucions innovadores a reptes, establir i facilitar el contacte entre el sector universitari i empresarial per afavorir la transferència de coneixement i identificar projectes/iniciatives susceptibles de fons.

Aquesta jornada està destinada per una banda, a professionals d’empreses, del sector acadèmic i entitats que puguin oferir productes i/o serveis per implementar l’economia circular a l’activitat empresarial i, per altra, a empreses que vulguin conèixer què poden fer per guanyar competitivitat adaptant la seva activitat, productes o model de negoci als principis de la circularitat.

Microponències i networking

Per donar a conèixer aquestes solucions la jornada tindrà dos moments destacats. En primer lloc l’espai ”tastets” on es farà la presentació de solucions circulars en format de microponències de 5 minuts i, en segon lloc, i posterior a les presentacions, les empreses i entitats disposaran d’un espai físic on poder establir un diàleg amb les persones interessades en els seus productes i serveis.

El Marketplace Penedès Circular ofereix l’oportunitat de conèixer de primera mà diferents solucions a problemes plantejats per empeses del sector agroalimentari i la seva cadena de valor, tots ells disponibles avui dia a Catalunya i aplicades.

Xavier Roca ressaltava que l’economia circular és “un pas més enllà” en l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat. “D’ara en endavant sentirem molt a parlar de la bioeconomia, que serà transversal, i les empreses agroalimentàries, que són les que tenim més aquí al Penedès, hi tenen molt camp per córrer”.

El Marketplace és una iniciativa territorial compartida entre l’Ajuntament de Vilafranca i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i gràcies a la implicació i aportació de coneixement de la UPC s’ha pogut materialitzar en aquesta primera experiència. El president de Consell Comarcal, Xavier Lluch, feia una crida a les empreses del Penedès a participar al Marketplace de Penedès Circular. “Som una comarca puntera en agricultura i alimentació. Ara es tracta que també que les empreses apostin per la nova economia i aprofitin aquest punt de trobada el dia 24”, afirmava.

Les empreses i professionals que ho desitgin poden participar a l’espai d’exposició i visitar l'espai d'exposicions per fer networking. Per a més informació cal adreçar-se al Servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca: 93 817 11 69–promocioeconomica@vilafranca.cat i promocioeconomica.vilafranca.cat i al servei de Desenvolupament Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès descom@ccapenedes.cat

El Marketplace és una de les accions que està duent a terme l’Ajuntament de Vilafranca per impulsar al territori l’economia circular amb l’objectiu de continuar treballant per la sostenibilitat. És per accions com aquesta que l’Ajuntament de Vilafranca va rebre la certificació Biosphere, com a destinació sostenible.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local