Nadal 2021

L'Ajuntament de Vilanova edita un mapa que identifica els establiments que practiquen el consum responsable

La campanya s'ha posat en marxa coincidint amb les festes de Nadal i proposarà tallers gratuïts i l'obsequi de bosses de cotó a la clientela

L'Ajuntament de Vilanova edita un mapa que identifica els establiments que practiquen el consum responsable. Susana Nogueira

L'Ajuntament de Vilanova edita un mapa que identifica els establiments que practiquen el consum responsable. Susana Nogueira

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú retorna a presentar el Mapa de Consum Responsable, per tal de fomentar el consum responsable i sostenible a les dates de l’any que més es consumeix, el Nadal. És una campanya la qual identifica totes aquelles iniciatives econòmiques de la ciutat que incideixen de manera positiva en les persones, la comunitat i el medi ambient. L’objectiu primordial del Mapa és identificar i donar a conèixer aquestes iniciatives que ofereixen productes i serveis amb el valor afegir de millorar l’impacte ambiental i social a la ciutat i així conscienciar a la ciutadania sobre la importància de la compra responsable i el consum conscient.

La campanya comporta una sèrie d’iniciatives que estan vinculades a aquest Mapa i al consum responsable de la ciutadania. Una de les novetats és una sèrie de tallers: Taller d’aromateràpia de tardor i d’hivern (14 de desembre), Mascaretes capil·lars amb fruites naturals (17 de desembre) i Cuina d’aprofitament (21 de desembre). Són gratuïts amb aforament limitat i ajudaran a entendre, conscienciar i explicar en què consisteix el consum responsable. Per altra banda, els establiments adherits tindran unes bosses de cotó amb el lema “suma-t’hi” amb la missió de compartir els valors sostenibles que defineixen el Mapa.

El regidor de Participació Ciutadana, Enric Garriga, ha explicat que amb el Mapa de Consum Responsable “volem aprofitar les dates de Nadal per donar a conèixer més el Mapa a la ciutadania i així implantar el concepte de consum responsable a tota la ciutat. És el moment perquè l’índex de consum és superior que a la resta de l’any i a través d’aquesta iniciativa intentarem que les persones i els establiments consumeixin de manera sostenible i siguin conscients del futur que ens espera si no canviem els àmbits erronis a l’hora de consumir”.

El regidor manifesta que el Mapa amb la unió dels establiments i la ciutadania és un intent de generar una certa xarxa de consum responsable a la ciutat. Garriga, cita dos motius principals “el primer, és perquè la ciutadania vegi que l’Ajuntament està implicat en el canvi de model de consum, que no només és una qüestió econòmica, sinó també social, mediambiental i de principis. L’altre motiu és donar a conèixer molt més el Mapa, ja que creiem que hi ha una gran part de persones que ara mateix consumeixen de manera responsable, però no tenen prou coneixement dels establiments que hi ha en el Mapa i la nostra missió és que sàpiguen quins són”.

De moment són 36 establiments que hi participen en la campanya. Com la voluntat del mapa és ser inclusiu, l’Ajuntament fa una crida al fet que totes les iniciatives econòmiques de la ciutat que es puguin sentir representades pels objectius que defineixen el mapa de consum responsable, es posin en contacte amb el departament responsable. De la mateixa manera, qualsevol persona que tingui coneixement d’alguna iniciativa relacionada o vulgui compartir alguna mala praxi de les iniciatives que ja en formen part, pot fer arribar la seva aportació a través d’aquest formulari.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!