Balanç de l'any

La regidoria de Turisme de Sitges tanca el 2021 amb el pressupost més elevat dels darrers anys

Concretament, aquest 2021 ha augmentat el suport a esdeveniments per generar activitat a Sitges amb una incidència global en sectors com l’hostaleria, la restauració, el comerç o la cultura

La regidoria de Turisme de Sitges tanca el 2021 amb el pressupost més elevat dels darrers anys. Ajuntament de Sitges

La regidoria de Turisme de Sitges tanca el 2021 amb el pressupost més elevat dels darrers anys. Ajuntament de Sitges

El pressupost de la Regidoria de Turisme passa dels 850.000 €, inicialment previstos, als prop 1’2 milions d’euros. L’increment respon a les necessitats generades arran de la pandèmia i a les peticions del sector econòmic. Els ajust econòmics directes, el suport per a l’atracció de nous esdeveniments i de turisme de reunions, se situen com les línies més destacades d’una actuació que ha potenciat també les campanyes publicitàries i l’obtenció de dades.

La regidoria de Turisme ha presentat el tancament provisional de l’any davant el Consell Assessor de Turisme amb un “balanç molt positiu i amb els primers índexs de recuperació”, tal com ha definit el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Sitges, Luís Miguel García.

El 2021 s’ha tancat amb un increment del pressupost que ha passat dels 856.000 euros previstos inicialment als prop de l’1’2 milions d’euros. L’augment ha estat motivat per donar resposta a l’excepcionalitat del moment i atendre algunes de les peticions del sector privat. En aquesta mateixa línia, l’Ajuntament ha destinat 187.000 euros a ajuts a l’empresariat.

Les principals línies d’actuació s’han centrat en la segmentació i promoció de turisme, i l’atracció i consolidació d’esdeveniments. Concretament, aquest 2021 ha augmentat el suport a esdeveniments per generar activitat a Sitges amb una incidència global en sectors com l’hostaleria, la restauració, el comerç o la cultura, i s’han potenciat les campanyes publicitàries destinades al turisme de proximitat per a la temporada d’estiu.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, subratlla “la necessitat de treball conjunt i transversal de l’administració pública i el sector privat per avançar cap a un nou model turístic, més sostenible, innovador i de qualitat”.

La represa de la normalitat és un dels objectius, i Turisme de Sitges ha continuat el treball per a l’atracció de l’anomenat sector MICE, de reunions i congressos. Des de la Regidoria s’ha fet un pas endavant també en l’obtenció de dades i anàlisis amb l’objectiu de fonamentar les decisions. Els resultats dels estudis han permès tenir una radiografia real dels perfils dels visitants i turistes, i dels principals mercats. Sitges s’ha convertit en referent en l’ús del big data i ha participat en fòrums i congressos nacionals i internacionals, on ha compartit l’experiència local en aquest àmbit.

Aquest estiu també ha entrat en funcionament el nou centre d'atenció al visitant de Sitges ubicat a la masia de Can Milà, un nou equipament creat per oferir una millor experiència a turistes, visitants i residents. Des de Can Milà, es treballa per promoure un model turístic competitiu, sostenible i inclusiu.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!