Ramaderia

El sector carni i ramader es planta contra el tractament "criminalitzador" de mitjans, entitats públiques i animalistes

Les entitats reclamen una assignatura sobre alimentació i una estratègia per contrarestar notícies falses

Pla tancat d'un ramat transhumant traspassant el municipi d’Ulldemolins en el seu trajecte cap a Alforja, passant per un antic camí ramader. ACN

Pla tancat d'un ramat transhumant traspassant el municipi d’Ulldemolins en el seu trajecte cap a Alforja, passant per un antic camí ramader. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El sector carni i ramader s'ha plantat contra el tractament que fan "alguns mitjans de comunicació", "organitzacions animalistes, empreses i organismes públics" de la producció càrnia i ha anunciat que portaràn el cas al Parlament. En un comunicat conjunt, 13 associacions reclamen que es desmenteixin "les notícies falses sobre la ramaderia i la producció i el consum de carn, que danyen la imatge dels productors". A més, demanen que s'impulsi una assignatura sobre alimentació a les escoles i s'elabori una estratègia de comunicació per "contrarestar la imatge negativa que projecten alguns mitjans de comunicació i les xarxes socials que publiquen continguts esbiaixats i poc rigorosos, criminalitzant els productors de carn".

Les associacions van enviar el comunicat a la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, que es va reunir amb ells i va donar suport al manifest, expliquen.

En la trobada, Jordà va anunciar que havia iniciat converses amb Salut i Ensenyament per impulsar una assignatura sobre alimentació i producció agroalimentària, com proposaven els signants.

Segons relaten, el Departament està elaborant un informe conjuntament amb l'IRTA "per oferir dades reals i contrastades" sobre les emissions de gasos d'efecte hivernacle relacionats amb l'activitat agrària.

Les entitats reiteren la intenció d'elaborar una estratègia de comunicació, comptant amb el suport de líders d'opinió del món científic i de l'alimentació. També plantegen la creació d'un programa de televisió setmanal sobre el sector agroalimentari, on podrien, entre altres, fer ressò dels avenços de la ramaderia, que "realitza grans esforços per ser cada dia més eficaç i sostenible", assenyalen.

Signen el manifest l'Associació Catalana de Fabricants d'Aliments Compostos (Asfac), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (Jarc), l'Associació Empresarial Càrnia (Anafric), Unió de Pagesos, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies (Fecic), la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers – Xarcuters, l'Associació d'Empresaris d'Escorxadors i Comerç d'Aviram, Conills, Ous i Caça de Catalunya (Assocat), la Federació Avícola Catalana (FAC), l'Associació Catalana de Productors de Porcí (Porcat), Federació de Gremis de Detallistes de Productes Alimentaris (Fegram), sociació Catalana de Criadors de Boví de Carn (Asoprovac), i l'Associació Nacional de Productors de Bestiar Porcí (Anprogapor).

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local