Agricultura

Unió de Pagesos recorre la reducció de noves autoritzacions de vinya aprovada per l'estat espanyol

El sindicat avisa que la resolució perjudica els agricultors joves i les explotacions familiars

Unió de Pagesos recorre la reducció de noves autoritzacions de vinya aprovada per l'estat espanyol. ACN

Unió de Pagesos recorre la reducció de noves autoritzacions de vinya aprovada per l'estat espanyol. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Unió de Pagesos ha presentat un recurs contra la resolució del Ministeri d’Agricultura que estableix en 946 hectàrees la superfície on es podran fer noves plantacions de vinya el 2022. La xifra equival al 0,1% de la plantada de vinya amb data de 31 de juliol de l’any passat, lluny de l'1% que permet la Unió Europea. Això, lamenten, deixa fora 40.000 hectàrees al conjunt de l'estat espanyol. En un comunicat, UP adverteix que la decisió del Ministeri perjudica els agricultors joves i les explotacions familiars en aquelles zones on les Denominacions d'Origen no hagin proposat la limitació de plantacions a la seva zona. El sindicat creu que el criteri de l'estat espanyol acaba provocant un repartiment de plantacions desequilibrat

Unió de Pagesos recorda que la superfície de noves plantacions aprovada pel govern central es basa en recomanacions de la Interprofessional del Vi d'Espanya i en anàlisis de les perspectives de mercat, amb previsions d'impacte de les noves superfícies. Al seu recurs, el sindicat reclama tenir accés a aquests informes.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local