Club Motorhome

Expectació a Vilafranca per la visita de 35 autocaravanes d’un grup del sud de França

Un grup de 70 persones amb 35 autocaravanes van estacionar aquest cap de setmana a l’aparcament de l’Espiga de Vilafranca, ampliant la zona d’autocaravanes

Expectació a Vilafranca per la visita de 35 autocaravanes d’un grup del sud de França . Ajuntament de Vilafranca

Expectació a Vilafranca per la visita de 35 autocaravanes d’un grup del sud de França . Ajuntament de Vilafranca

Un grup de 70 persones amb 35 autocaravanes van estacionar aquest cap de setmana a l’aparcament de l’Espiga de Vilafranca, ampliant la zona d’autocaravanes situada en aquest aparcament i que té un ús i unes valoracions molt altes. Aquestes 35 autocaravanes no han ocupat la zona habitual, però sí que han pogut utilitzar-ne tots els serveis.

Les 35 autocaravanes pertanyien al Club Motorhome del sud de França i acostumen a fer una sortida mensual. Tot i que el grup està format fonamentalment per franceses i francesos que es dediquen a fer turisme amb aquests vehicles, també s’hi troben un grup de catalans que s’han adherit al club.

Aquests dies i en el marc d’una sortida per conèixer el Modernisme de Catalunya han passat dues jornades a Vilafranca, de divendres 25 a diumenge 27 de febrer.

L’estada comptava amb una proposta turística d’essència vilafranquina, programada pel propi Club amb la informació i assessorament proporcionat per l’Oficina de Turisme de Vilafranca, on no han faltat ni la visita a un assaig casteller, ni un recorregut pel Vinseum, ni un passeig pel mercat del dissabte, o la visita a una de les joies del Modernisme vilafranquí com és la cripta de la Basílica de Santa Maria amb l’escultura de Josep Llimona. El temps lliure estava destinat a gaudir de la gastronomia, el paisatge de la vinya i el ric patrimoni arquitectònic de casa nostra.

Espai d’èxit

Aquest tipus de grup, tot i no ser habitual, no és infreqüent i és un clar exemple que el turisme d’autocaravanes s’ha convertit en una bona alternativa en aquests temps, que ha servit per impulsar-lo i que ha convertit la zona d’autocaravanes de Vilafranca en un espai d’èxit per al turisme.

La zona d’autocaravanes és un espai plenament consolidat i d’èxit que, amb la seva  incorporació a la xarxa d’autocaravanes de l’Alt Penedès l’any 2019, va ampliar-se passant a les 19 places d’autocaravanes actual. En aquest cas, el Servei de Turisme va gestionar l’ampliació de l’espai per a augmentar-ne temporalment la capacitat.

Si ens atenem a les dades del 2021 de l’Oficina de Turisme, el 24,4% de les consultes que es reben de les persones que visiten Vilafranca i que pernocten a la Vila ho fan en autocaravanes. Les darreres dades del Labturisme de la Diputació de Barcelona ja indiquen aquesta tendència amb un 22,2% de persones que escullen l’autocaravana com a tipologia d’allotjament a la província de Barcelona (Barcelona ciutat exclosa).

Una altra dada indirecta interessant és la que proporciona la connexió a la wifi oberta municipal situada a la zona d’autocaravanes. En el darrer trimestre del 2021, hi ha una mitjana de 60 connexions diàries a la zona, la qual cosa proporciona una idea del ús freqüent que se’n fa.

En definitiva, les autocaravanes esdevenen una forma renovada de fer turisme a casa nostra, escollida cada cop per més persones que troben en zones com la de Vilafranca del Penedès una àrea de qualitat per a les seves estades.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!