Esperit empresarial

Vilafranca acollirà Catalunya Summit, el primer congrés d’emprenedoria i innovació per als joves de Catalunya

La iniciativa vol convertir Vilafranca en un pol d’atracció de talent que compartirà la seva expertesa i experiència amb els futurs nous emprenedors i emprenedores i els dotarà d’eines

Vilafranca acollirà Catalunya Summit, el primer congrés d’emprenedoria i innovació per als joves de Catalunya. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca acollirà Catalunya Summit, el primer congrés d’emprenedoria i innovació per als joves de Catalunya. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Vilafranca del Penedès serà la seu el proper dissabte 7 de maig d’una jornada adreçada a joves amb idees i ganes d’emprendre que estiguin interessats en tenir un major coneixement sobre emprenedoria, innovació i esperit empresarial. L’esdeveniment, anomenat Catalunya Summit està organitzat per l’Ajuntament de Vilafranca i per Tandenn, una associació sense ànim de lucre que promou l'emprenedoria local com a catalitzador econòmic, creant espais i fòrums d'intercanvi d'idees i generant continguts que fomentin la innovació empresarial i l'emprenedoria. La presentació del Catalunya Summit s’ha fet aquest migdia a càrrec del regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort i del president de Tandenn, Miquel Àngel Mora, emprenedor, mentor i inversor vilafranquí.

Joan Manel Montfort explicava que el Catalunya Summit ha estat idea de Tandenn i l’ajuntament “ens hi hem sumat per tirar-ho endavant. Amb aquest esdeveniment fem una clara aposta per ser un municipi referent  en la promoció de l’emprenedoria entre el jovent. La iniciativa vol convertir Vilafranca en un pol d’atracció de talent que compartirà la seva expertesa i experiència amb els futurs nous emprenedors i emprenedores i els dotarà d’eines, coneixements i bagatges que els puguin servir de font d’inspiració”. El regidor recordava les accions que el Servei de Promoció Econòmica fa per l’emprenedoria entre els més joves amb diferents programes en marxa com el Creajove que enguany celebra la seva 20a edició, adreçat a promoure idees innovadores i emprenedores en els centes educatius a partir de l’ESO; i amb el CuEme potenciant la cultura emprenedora en els centres de primària. També enguany se celebrarà la 3a edició de l’Econnect, iniciativa per aprofundir en el desenvolupament de les idees, però amb el valor afegit que són empreses del territori les que aporten els seus reptes. “És important que en aquests temes anem de la mà de persones expertes i gent puntera. És una bona mostra de col·laboració público-privada. Volem que el Catalunya Summit sigui el punt de trobada dels futurs emprenedors  a Catalunya” ha remarcat.

Oferta cultural i lúdica

Montfort també ha destacat que durant tot el dia, famílies, amics i acompanyants de les persones inscrites al Catalunya Summit podran gaudir d’una àmplia oferta lúdica i cultural a Vilafranca del Penedès, organitzada pel Servei de Turisme de l’Ajuntament i l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, i podran comptar amb allotjament a l’Alberg Municipal amb importants descomptes.

Visites al Vinseum, a Cal Figarot-Castellers de Vilafranca, tast de vins especial Catalunya Summit, a banda del Camí del Vi, la Ruta Modernista, la Casa de la Festa Major, entre d’altres, són algunes de les activitats organitzades per descobrir Vilafranca el dia 7 de maig.

Fer-se el programa a mida

Per la seva banda, Miquel Àngel Mora explicava que aquesta primera edició del Catalunya Summit tindrà lloc el dissabte 7 de maig durant tot el dia entre el Fòrum Berger Balaguer i l’Enològica de Vilafranca. S’hi  espera la participació de 250 futurs emprenedors i emprenedores procedents d’arreu de Catalunya que prendran part en els tallers i conferències impartits per referents del món empresarial i de la innovació de la talla de Núria Salán, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, i Xavier Verdaguer, fundador de Imagine Creativity Center, que parlarà d’actitud emprenedora amb casos d'èxit reals de joves emprenedors.

La jornada s'ha organitzat en sessions i dinàmiques que es faran de forma simultània perquè els assistents triïn segons els seus interessos i motivacions. El jovent podrà participar en 5 sessions destinades a startups i emprenedoria, 5 sessions sobre innovació i 5 tallers de metodologies i tendències. “Les diferents activitats i ponències estan estructurades de manera que cada participant es pugui fer el seu programa a mida segons els seus interessos per aprofitar al màxim el temps i preguntar directament als ponents”, ha dit Mora. A més, la jornada s’iniciarà amb una masterclass i es clourà amb un Pitch Competition, és a dir, un concurs en el qual s’exposaran 5 projectes innovadors seleccionats d’entre els participants de tots els centres educatius de Catalunya. El Catalunya Summit s’adreça principalment al col·lectiu entre els 15 i els 25 anys, però no hi ha límit d’edat. El límit d’inscripcions s’estableix en 250 participants i amb un preu simbòlic de 5€. Miquel Àngel Mora ha remarcat que la proposta és que el Catalunya Summit es pugui celebrar anualment a Vilafranca i que la vila “sigui un punt de referència en l’ecosistema de la innovació i l’emprenedoria a Catalunya”.

L’esdeveniment compta amb el patrocini de la Diputació de Barcelona, així com el suport i la col·laboració de l'Ajuntament de Vilafranca, Fundació Pinnae, Barcelona Activa, Catalunya Emprèn i el Departament d'Educació Generalitat Catalunya.

El Catalunya Summit està organitzat per Tandenn.org, associació no lucrativa d'emprenedors/es i innovadors/es Penedès Garraf, i per l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès i tota la informació i inscripcions es pot trobar: www.catalunyasummit.cat

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local