Competitivitat

Quins són els idiomes més demandats per les empreses?

La globalització i la digitalització derroquen les barreres geogràfiques i possibiliten les interaccions entre els mercats internacionals, però fan més necessaris que mai el coneixement d'idiomes

Quins són els idiomes més demandats per les empreses?. EIX

Quins són els idiomes més demandats per les empreses?. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

En l'actualitat, cada cop són més importants els idiomes per a prosperar en l'entorn laboral. Això es deu al fet que la globalització i la digitalització derroquen les barreres geogràfiques i possibiliten les interaccions entre els mercats internacionals. Això sí, les llengües que més sol·liciten les companyies que es troben a tot arreu del món no han canviat molt en els últims anys. Quins són els idiomes més demandats per les empreses?

Alemany

Aprendre alemany és una molt bona idea per a prosperar en el mercat laboral. En total, existeixen 42 països que tenen aquest idioma com a llengua oficial, per la qual cosa hi haurà moltes possibilitats d'aconseguir una bona ocupació dominant aquesta llengua germànica. Així mateix, l'alemany brinda moltes oportunitats per als qui vulguin radicar-se a Europa, ja que són 6 els països en els quals es parla. Estudiar aquest idioma pot obrir moltes portes a Alemanya, Suïssa, Bèlgica, Luxemburg, el Principat de Liechtenstein i Àustria, entre d'altres nacions europees, i a les empreses amb llaços amb alguna d'elles.

Anglès

No és estrany que l'idioma més parlat al món sigui també un dels més demandats per les empreses. Sense importar de quin país es tracti, les companyies ofereixen nombroses oportunitats de creixement a aquelles persones que dominen l'anglès. De fet, és difícil que un empleat pugui ascendir a un altre càrrec si no té un bon nivell d'aquesta llengua. Saber anglès ofereix llocs de treball en qualsevol país i molts estudis han trobat que més d'un 90 per cent de les empreses el tenen com a requisit imprescindible.

Xinès mandarí

El xinès mandarí és un dels idiomes que més preponderància ha adquirit en els últims anys. Es tracta del segon amb major quantitat de parlants a nivell mundial, per la qual cosa són moltes les empreses que el tenen com a requisit per a obtenir un lloc de feina. Dominar un idioma com aquest dona un avantatge competitiu, ja que són poques les persones espanyoles que saben parlar xinès. El mercat està ple d'empreses xineses, per la qual cosa és una bona idea estudiar aquesta llengua sinítica.

Francès

El francès també és un idioma que brinda moltes oportunitats laborals. Després de l'anglès, és el que més s'estudia a Espanya, ja que gairebé 30 països el tenen com a llengua oficial. La importància del francès radica en el fet que França té llaços comercials amb molts altres països, com els africans. Això vol dir que hi haurà més d'una possibilitat d'aconseguir un lloc en aquests tipus d'empreses, que representen al voltant d'un 15 per cent del mercat actual.

Portuguès

Finalment, el portuguès és un altre dels idiomes que més demanden les empreses a nivell internacional. Aquesta llengua es parla en més de 5 països i és imprescindible per a algunes companyies per la preponderància que estan adquirint el Brasil i Portugal en el mercat comercial. Aprendre aquest idioma podria ser molt avantatjós per a aconseguir un lloc en companyies que demandin, almenys, un nivell intermedi.

En l'actualitat, l'alemany, l'anglès, el xinès mandarí, el francès i el portuguès són els idiomes més demandats per les empreses.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local