Digitalització

La vitivinícola Família Torres s'inicia al Cloud Computing i adopta un data center modern amb IPM

El celler centenari confia en les solucions d'IPM, a Ricoh Company, per impulsar-ne la transformació tecnològica amb eines de Dell Technologies i VMware

La vitivinícola Família Torres s'inicia al Cloud Computing i adopta un data center modern amb IPM . EIX

La vitivinícola Família Torres s'inicia al Cloud Computing i adopta un data center modern amb IPM . EIX

La digitalització impacta a les grans empreses, incloent sectors tan rellevants dins del nostre territori, com és el sector vitivinícola ja que hi ha més de 4.000 cellers a Espanya, sent un dels grans productors mundials de vi al costat d'Itàlia i França. En aquesta línia, IPM, a Ricoh Company ha treballat amb l'empresa vitivinícola Família Torres per impulsar el camí cap al Cloud Computing i l'adopció d'un Data Center modern.

La demanda de projectes d'innovació tecnològica supera la simple modernització de recursos ja existents o la introducció d'eines digitals més sofisticades als processos i instal·lacions. Ara, a més de millorar la productivitat i la seguretat en els sistemes, empreses del sector primari com Família Torres tenen l'objectiu d'apostar per la transformació digital i respondre, alhora, a elements tan claus com la reducció de la petjada de carboni i la sostenibilitat. Per això, necessiten solucions TI que puguin mesurar, optimitzar i fer més eficaç la seva rutina comptant amb un entorn àgil i escalable que millori la seva productivitat.

Per dur-ho a terme, el celler va confiar en l'expertise de la tecnològica IPM, companyia de Grupo Ricoh a Iberia, que va transformar i modernitzar la infraestructura de Família Torres garantint el rendiment, l'agilitat i la sostenibilitat essencials per a una empresa tradicional que ara pretén impulsar-se a l'era digital.

En aquest projecte, IPM va posar en marxa el pla de modernització TI a través del Cloud Computing i va configurar una plataforma moderna que permet utilitzar infraestructures flexibles i compartides, així com aprofitar els avantatges per a l'anàlisi de dades que proveeixen tecnologia avançades com ara la IA o l'IoT, alhora que respecta les càrregues de treball ubicades en entorns locals per qüestions de ciberseguretat i rendibilitat. En general, una solució moderna basada en el cloud híbrid, amb els avantatges del núvol públic i/o privat. De fet, segons les últimes dades de Gartner, es preveu que la computació al núvol es mantingui en alça i assoleixi una inversió de més d'un bilió de dòlars el 2026.

“Animats per la nostra vocació innovadora, requerim a IPM una plataforma segura capaç de donar servei a totes les càrregues de treball actuals, des dels sistemes transaccionals de suport a operacions o finances com al de gestió de magatzems o les aplicacions per a la verema i la qualitat. També, que estigués preparada per executar càrregues al Cloud públic de cara a poder evolucionar-la en projectes futurs”, explica Xavier Roig, CIO de Família Torres.

Per respondre als seus requeriments, l'equip d'IPM va reemplaçar la plataforma de computació existent amb un disseny de Software Defined Data Center, una solució que permet millorar la capacitat del servei i disposa d'una infraestructura que suporta tant el desplegament de càrregues de treball al núvol públic, facilitant el creixement continuat del departament TI de Família Torres.

“El Journey to Cloud és el pas necessari per emprendre aquest tipus d'iniciatives amb èxit. Gràcies a l'expertise del nostre equip i a la qualitat de les eines dels nostres partners principals, hem aconseguit crear per a Familia Torres una plataforma d'última generació, flexible i sostenible en sintonia amb els seus objectius de desenvolupament”, conclou Miquel Soler, director general d'IPM a Espanya i Portugal.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local