Confraria del cava

Una línia de cava solidària finançarà projectes per infants i joves de Càritas

La Confraria del Cava posa a la venda 8.500 unitats d'aquest escumós

Pla obert del sommelier Josep Roca agafant una de les ampolles de cava solidari que serviran per finançar projectes de Càritas el 2 de setembre de 202

Pla obert del sommelier Josep Roca agafant una de les ampolles de cava solidari que serviran per finançar projectes de Càritas el 2 de setembre de 202

La Confraria del Cava ha presentat aquest dijous Cava amb Cor, una línia de cava solidari que servirà per finançar projectes per infants i joves de Càritas. La iniciativa ha comptat amb el suport del sommelier Josep Roca, qui ha afirmat que després de la pandèmia "tot està per construir" i Càritas és una entitat "constructora de segones oportunitats per aquells qui més pateixen". El preu de cada ampolla rondarà els 7,8 euros. De cada unitat, la confraria destinarà 2€ a finançar els projectes de Càritas. Cava amb cor posarà a la venda 8.500 ampolles a partir del 6 de setembre i es podrà comprar en tretze punts de venda d'arreu de Catalunya.

Cava amb Cor és una iniciativa de la Confraria del Cava que ha comptat amb el suport de 21 empresaris del sector a l'hora de destil·lar la beguda. Ara ja n'han embotellat 8.500 unitats que sortiran a la venda el proper 6 de setembre a tretze punts de venda d'arreu de Catalunya. Per distribuir-lo, la confraria i Càritas han comptat amb el suport de diversos supermercats, comerços i distribuïdores. Tot plegat permet fixar el preu en uns 7,8 euros i destinar-ne dos pels projectes de l'entitat.

Aquesta iniciativa es remunta a la Nit del Cava, quan la confraria feia un sopar solidari. La pandèmia, però, ha obligat als cavistes a buscar nous formats de col·laboració amb les entitats socials. Per això han explorat el terreny fins a la creació d'aquesta nova línia de beguda escumosa.

La directora de Càritas Girona, Dolors Puigdevall, ha afirmat que arrenquen el curs encara "marcat per la pandèmia" però té l'esperança que la situació "sanitària, social i econòmica" millori en els propers mesos.

Per la seva banda, el director de Càritas a Catalunya, Francesc Roig, ha recordat que des de l'inici de la crisi sanitària no han parat de treballar. De tota manera, Roig ha remarcat que "ara toca pensar en els efectes de la pandèmia en aquells que més han patit, com ara els joves i els infants". De fet, el 53% de les famílies usuàries d'aquesta entitat del 2020 tenien fills a càrrec. Per això, Càritas creu que cal reforçar els projectes de suport al col·lectiu infantil i juvenil que estan en risc d'exclusió social.

Per la seva banda, el sommelier Josep Roca ha destacat el paper de Càritas amb la societat. Segons Roca, l'entitat porta "molts anys" treballant amb persones vulnerables, malgrat que "en certes ocasions no es reconeix" la tasca que fan. Per això ha animat a la gent a comprar una ampolla de Cava amb Cor. El sommelier creu que després de la pandèmia "tot està per construir" i Càritas és una entitat "constructora de segones oportunitats per aquells qui més pateixen".

Les deu Càritas catalanes organitzen 226 programes per joves i infants que estan en risc d'exclusió social. Dins d'aquests projectes hi ha espais de guarderia, espais de lleure, centres residencials, reforços educatius, centres maternoinfantils i suport en la criança, entre d'altres.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!