Equipaments

Cubelles ultima les obres de renovació de la gespa del Josep Pons i Ventura

L'empresa Fieldturf Poligras confia en tenir finalitzades les tasques a primers d'agost perquè els equips de futbol arrenquin la pretemporada sense problemes

Cubelles ultima les obres de renovació de la gespa del Josep Pons i Ventura. Ajuntament de Cubelles

Cubelles ultima les obres de renovació de la gespa del Josep Pons i Ventura. Ajuntament de Cubelles

L'alcaldessa, Rosa Fonoll, i el regidor d'Esports, Narcís Pineda, van fer la setmana passada una visita a les obres de renovació de la gespa de l'estadi de futbol municipal, el Josep Pons i Ventura. L'empresa Fieldturf Poligras, adjudicatària de les tasques de retirada, reciclatge i instal·lació de la nova gespa, així com de la renovació d'altres elements com els protectors del sistema de reg, les banquetes i les porteries confia en tenir les tasques enllestides a principis del mes d'agost, per tal que les entitats esportives puguin arrencar les pretemporades a partir del dia 16.

A més, s'ha aprofitat per reparar les petites alteracions de planimetria que hagi pogut patir la base asfàltica del terreny després de 13 anys des que es va instal·lar la primera gespa artificial. Narcís Pineda també ha avançat "que aprofitarem per intentar substituir la xarxa perimetral, que també s'ha deteriorat pel pas del temps" i una "neteja i sanejament dels embornals, per tornar a tenir un camp pràcticament nou". Pineda també va anunciar la contractació de les obres d'acondicionament de les pluvials de la banda del camp que dona a mar, on la pluja formava uns tolls que costava que es drenessin.

La gespa que s'instal·la a l'estadi és de quarta generació i ha estat triada especialment per les condicions meteorològiques de la zona i per aconseguir un equilibri de durabilitat i confort. La que es retira, que ha durat 13 anys, gairebé un 40% del que és habitual per aquest tipus de superfícies gràcies al pla de manteniment aplicat per l'Ajuntament, tindrà un tractament mediambientalment sostenible. Una part, la que estigui en millors condicions, es podria reaprofitar darrere de les porteries una zona d'escalfament i la resta l'empresa encarregada de la instal·lació ha explicat que es tractarà separant la gespa, que s'enrotlla de forma separada del cautxú i la sorra. La superfície pot anar a la instal·lació d'altres camps en altres països en que els estandarts de qualitat no són els que hi ha a la competició de la Federació Catalana de Futbol, mentre que el cautxú i la sorra poden reaprofitar-se en equipaments esportius com hípiques. L'objectiu és "reduir al màxim els residus que es porten a abocador i que tenen un impacte mediambiental", explica Albert Martínez, responsable de Fieldturh Poligras. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!