Catalunya - Món

Ensenyament

Setmana escolar de quatre dies

Amb la crisi econòmica de 2008, en alguns estats dels Estats Units, s’ha posat en marxa un pla per estalviar despeses. Concentrar les hores del dilluns en la resta de dies de la setmana i convertir la feina escolar en una setmana de quatre dies lectius

  • Jordi Larregola |
  • 10-12-2018
Festes nadalenques

Àpats de Nadal per quedar bé

En aquestes setmanes abans de Nadal és quan se celebren més àpats grupals amb diferents, col·lectius, entitats o amics que et pots trobar al Whatsapp

  • Miquel Casellas |
  • 10-12-2018
Imatge coberta 'Alteritats', de Josep-Ramon Bach. Eix
Literatura

Elogi de l'alteritat

Acompanyat d’un text de capçalera de Joan Rendé, el poeta, narrador i dramaturg Josep-Ramon Bach (Sabadell, 1946) acaba de regalar-nos Alteritats (Tèmenos edicions), un conjunt de proses mínimes en clau lírica

  • Teresa Costa-Gramunt |
  • 09-12-2018
Festes nadalenques

Anticipats

Aquestes festes d’universal reconeixement tenen una avant-festa llarga i carregada de simbolismes, recursos publicitaris i disposicions comercials perquè en allargar-se el consum pugui anar de manera esglaonada i cada cop, si pot ser, engruixida

  • Sixte Moral |
  • 09-12-2018
Aniversari constitució

Fa 40 anys

Convé recordar que aquesta constitució és va fer de forma tutelada. Que veníem d’un règim dictatorial que, gràcies a una llei de transició política, va permetre crear a corre cuita partits polítics, convocar unes eleccions constituents i encarregar a set “pares de la pàtria” la confecció i redacció d’una constitució

  • Francesc Murgadas |
  • 09-12-2018
Coberta de 'Mare de llet i mel'. Eix
Literatura

Mare de llet i mel

Nova novel·la de Najat el Hachmi en que retorna al tema del conflicte i de com les dones, sobretot, les dones que es troben de cop i vota en altres països diferents al seu, amb costums i maneres de fer diferents i s’han d’ubicar de nou

  • Frederic Llopart |
  • 06-12-2018
Gastronomia

La constel·lació minvant

On queda l'esperit fundacional de la Guia Michelin? Aquell llibre que explicava on valia la pena aturar el vehicle o fins i tot desviar-lo, per tastar productes de qualitat cuinats amb amor i professionalitat i arrelats al territori

  • Francesc Murgadas |
  • 05-12-2018

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local