Urbanisme

Presentem al·legacions al PDU de revisió dels sòls no sostenibles del litoral

Vista aèria de Cunit. Eix

Vista aèria de Cunit. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La formació també ha presentat un Recurs de Reposició a l’Ajuntament de Cunit contra l’aprovació definitiva del Projecte d'Urbanització de la Plana del Castell, alhora que denuncia la nul·la voluntat política del govern cunitenc de generar canvis reals en la protecció del medi ambient al municipi.

L’aprovació Inicial del Pla Director Urbanístic (PDU) de revisió dels sòls no sostenibles del litoral de Malgrat de Mar a Alcanar per part de la Generalitat no posa fre al model de desenvolupament urbanístic depredador del Pla General (POUM) de Cunit. Aquest Pla, aprovat l’any 2006 i inexplicablement encara vigent, suposa un important impacte mediambiental que porta a la destrucció del patrimoni paisatgístic, de la biodiversitat i d’espais vitals per a la connectivitat ecològica del municipi.

La CUP de Cunit denuncia la manca de voluntat política del govern de Cunit d’Impulsem-Junts, PSC i En Comú Podem d’aprofitar l’oportunitat del PDU de revisió dels sòls no sostenibles del litoral per a aturar el desenvolupament urbanístic il·limitat plasmat en el POUM. Contràriament, a les reunions amb la Generalitat el govern cunitenc ha continuat defensant aquest Pla caducat i basat en un creixement il·limitat i depredador de recursos.

La formació indica que és totalment insuficient que l’aprovació inicial del Pla Director extingeixi només un dels 7 sectors revisats (Cal Santó) i per aquest motiu ha presentar una sèrie d’al·legacions a la Generalitat per demanar també l’extinció directa dels altres 6 sectors de Cunit afectats pel PDU, de manera que no es puguin desenvolupar: la Plana del Castell (sectors SUD1 i SUD2), la desembocadura de la riera de Cunit (PA20), el càmping (SUD3), la Pedrera-Masies de Cunit (SUD 4) i Miramar (SUD5).

Des de la CUP s’insisteix que aquests sectors, actualment encara tipificats com a urbanitzables, són clau per a impulsar polítiques que realment promoguin espais verds, agroforestals i ecològicament funcionals dins del municipi.

De forma potestativa, la formació també ha interposat un Recurs de Reposició a l’Ajuntament de Cunit contra el Projecte d'Urbanització d’una part de la Plana del Castell (sector SUD2). En aquest recurs, al·leguen que se suspengui la seva aprovació definitiva fins que no s’aprovi definitivament el Pla Director Urbanístic esmentat, s’aportin els informes corresponents en matèria d’inundabilitat que garanteixin la no afectació per riscos d’inundació, s’aportin els informes que avalin la no afectació de la benzinera prevista sobre els sector urbans existents, s’aporti l’informe corresponent en matèria de sòls agraris i s’aporti l’informe corresponent en matèria de biodiversitat i medi natural.

Finalment, la CUP de Cunit es lamenta que siguin l’únic partit polític del municipi que estigui presentant lluita administrativa per defensar el medi ambient local, i posa sobre la taula que actualment és ERC qui té a les seves mans les polítiques de territori i urbanisme de la Generalitat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local