8M

Coeducació a la pública. Coeducació en la pràctica

Consell Lila de l’escola Sant Jordi. Eix

Consell Lila de l’escola Sant Jordi. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Creiem fermament que aquesta eina meravellosa és possible malgrat recursos que no arriben i les diverses violències que pateix l’escola pública catalana per part del sistema.

I no hi ha ningú millor per dir la seva que les primeres beneficiades del seu propi canvi. Com a col·lectiu feminista no tenim paraules d'agraïment suficients per dir-nos la seva, que a continuació podeu llegir. Per mantenir viva l’esperança i saber que el que fem és solament facilitar el seu camí com a bones i noves feministes, el nostre Consell lila preferit. Associació de Dones Feministes La Frontissa.

“Som el Consell Lila de l’escola Sant Jordi, de Vilanova i la Geltrú, format per les representants escollides de les classes de 4t, 5è i 6è i una mestra referent.

A la nostra escola tenim 6 consells. Sis escenaris des d’on treballem tot un seguit de valors: el d’infants, el verd, el de convivència, l’esportiu, el literari i el lila. Tots formats per un infant de cada classe.

Ens reunim l’últim divendres de cada mes. En aquestes trobades els infants es fan amb els espais, utilitzen les seves veus i -alhora- se’ls ofereix formació específica relacionada amb els diferents temes (medi ambients, detecció de micromasclismes, resolució de conflictes, etc.).

A les aules tenim reservat un espai on els 6 consells podem anar penjant les actes per tal que l'endemà d’assemblea puguem explicar el que hem parlat cadascuna al seu consell i compartir-ho a la classe fent de portaveus i mediadores. Al següent consell, portem la informació recollida de les aules. I així es va teixint.

La principal funció “del lila” és PROMOURE LA IGUALTAT entre el sexe masculí i el femení amb l’objectiu d’aconseguir-la.

D’una banda, ho fem a través de les propostes d'actuacions específiques per a dates concretes.

Pel 25N (dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones) ens vam reunir dies abans per tal de fer una selecció de vídeos perquè durant aquells dies a les aules poguessin tractar el tema.

Pel 8M (Dia Internacional de les Dones) hem pensat a ambientar l’escola amb diferents músiques reivindicatives, empoderadores i de convit a la nostra lluita per a la igualtat. Les posarem a les entrades i les sortides.

Les conselleres passaran per totes les aules de l’escola explicant contes sobre les diferents històries de dones que van lluitar per aconseguir fites importants per a aquesta causa.

També hem preparat uns cartells reivindicatius que penjarem per tota l’escola on es poden veure algunes d’aquestes dones i les frases que il·lustren el que van fer.

A les 15.00 es llegirà per megafonia un manifest d’escola que es va escriure l’any passat al consell lila.

Des del temps de migdia s’està preparant un mural al pati de l’escola il·lustrat per la Bea Rojas i que entre totes i tots anirem pintant aquests dies.

Altres actuacions que fem durant tot l’any són, d’una banda, recollir les necessitats de l’escola, escoltant la realitat de les aules per promoure la igualtat i la reivindicació d’un espai segur i respectuós amb totes i amb tots (escoltant i donant possibles respostes a comentaris i situacions sexistes, visió crítica de la música que s’escolta, respecte per als diferents cossos de nenes i nens…).

I per últim, proposant actuacions que donin resposta a aquestes necessitats (aquest any hem proposat la creació d’un espai segur i estable per escoltar situacions sexistes i poder pensar actuacions per treballar-les).”

 

Sara Breña, Martina Caelles, Laura Torres, Vicky Flores, Paula Gordillo, Carla Blasco i Sandra Avilés

Més informació

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local