OPINIÓ

En Defensa del Dret a Decidir

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Entenem que el Dret a Decidir és un principi bàsic i irrenuncible que en un estat democràtic ningú ens pot negar . I així ho han fet els arenyencs de Munt, demostrant el seu comportament social d’homes i dones de pau que volen, han volgut, expressar la seva opinió vers la Consulta popular per la Independència, als quals felicitem per haver organitzat aquesta consulta que ens ha demostrat l’alt grau de civiltat de la societat arenyenca, que democràticamente hi ha participat.

Aquest acte, aquesta consulta popular, ens recorda la Marxa per la Llibertat de 1976, que amb el lema Poble català, posat a caminar, va recórrer les viles, pobles i ciutats dels Països Catalans. Aquesta manifestació pretèrita, malgrat els impediments de l’època, va rebre el suport de totes les forces politiques, com per exemple el partit socialista de Joan Reventós, els sindicats i entitats que treballaven per la Democràcia.

Ara i avui, la societat catalana demana un pas més i vol també expressar la seva opinió vers la independència i ho vol fer amb el suport de la seva administració més propera, és a dir, els Ajuntaments, els quals han de facilitar les eines i espais perquè les associacions que vulguin, puguin organitzar en el seu poble, una Consulta anàloga. Per això s’ha presentat la moció al plenari municipal, perquè faci possible que els sitgetans i sitgetanes puguin expressar la seva opinió amb llibertat i respecte.

ERC ha demanat als regidors i regidores de l’ajuntament que valorin lliurement, sense l’encotillament de pertànyer a cap partit polític, el fet que a Sitges es pugui celebrar una Consulta popular que té com a model i exemple la d’Arenys de Munt, i votin favorablemente la moció.

Una moció que demanava el suport vers els acords següents:

1. Defensar el dret del poble català a decidir lliurement el seu futur sense traves ni limitacions de
cap mena, en la línia del pronunciament del Parlament de Catalunya de 1989.
2. Donar suport a la consulta per la independència d’Arenys de Munt com un saludable exercici
de democràcia, obert a la participació de la ciutadania d’aquest municipi.
3. Encoratjar a actuar amb llibertat, i en complicitat amb la societat civil, als ajuntaments d’altres
municipis dels Països Catalans que es plantegin la realització de consultes similars.
4. Exigir al govern espanyol el respecte més escrupolós al dret dels municipis catalans que així ho
considerin convenient a celebrar consultes populars per a la independència.
5. Fer arribar aquest acord al president del Parlament de Catalunya i als portaveus dels diferents
grups amb representació a la cambra.


Uns acords que no deien pas que fos l’ajuntament qui organitzés la Consulta, sinó que en cas que la societat civil sitgetana demanés de fer-la, l’ajuntament estaria al seu costant donant-los suport i facilitant les infrastructures necessàries, que al cap i a la fi, són espais públics i pertanyen a la comunitat.

Malauradament ni el PSC ni ICV volen que els sitgetans i sitgetanes exerceixin el dret i principi democràtics d’expressar la seva opinió sobre la Independència de la Nació catalana.

Això no vol dir pas però que la nostra societat hi hagi de renunciar. I fent-nos nostre el lema de la Marxa diguem de bellnou Poble català torna a caminar.

Executiva local d’ERC-Sitges

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local